Zajednica poziva na molitvu za Majku Elviru: ‘Ujedinjeni za našu Majku i Zajednicu’

Budući da se zdravstveno stanje Majke Elvire pogoršalo, bratovštine Zajednice Cenacolo u Hrvatskoj odlučile su otvoriti svoje kapelice kako bi molili i zahvaljivali za sve što su prilimili od svoje osnivačice i duhovne majke.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

 “Draga obitelji Zajednice Cenacolo: roditelji, sinovi i kćeri Zajednice, prijatelji… vjerujemo da je do svih doprla vijest o zdravstvenom stanju naše Majke. Oni koji su bili u Saluzzu na Festi della Vita mogli su zaista jako doživjeti ljubav kojom je Majka popraćena ovih zadnjih dana. Evo, Gospodin nam je u svojoj ljubavi još neko vrijeme Majku ostavio među nama. I sretni smo da pripadamo Zajednici koja prepoznaje to milosno vrijeme koje nam je dragi Bog podario. Tako da su mnogi od nas iz Zajednice; svećenici, časne sestre, misionari, obitelji…a iznad svega mladi koji su na putu Zajednice, Elvirina „prva ljubav“; dobili priliku da budu uz nju, da joj zahvale na svemu što je učinila. Pa se nakon nekoliko dana, po intuiciji Duha Svetoga, pod njenim prozorom organiziralo svaku večer bdijenje, gdje ljudi u tišini srca i dubokoj molitvi, zajedno sa Majkom prolaze ove trenutke njezina prelaska iz ovozemaljskog života u „Festu della Vita“ na Nebu. Onaj tko se tamo našao zna koji i kakvi su to milosni trenuci.
Bez obzira jesmo li u Zajednici, roditelji, exovci…u ovim trenucima želimo biti ujedinjena obitelj, djeca jedne Majke. Stoga nam je nakana da ovaj, po svemu poseban trenutak koji Majka živi, podijelimo sa svima u Hrvatskoj koji Elviru osjećaju blizu, na način da će od večeras, pa dok bude volja Božja, bratovštine Ugljane, Biograd i Vrbovec od 21.00 do 23.00 otvoriti vrata svog doma, svojih kapelica, za sve one koji žele provesti neko vrijeme u tišini, sabranosti i dubokoj zahvalnosti dragom Bogu za sve što smo po ovoj ženi zadobili. Na pola sata, sat…kako kome odgovara. Vjerujemo da na ovaj način možemo biti u Duhu povezani sa Saluzzom i s njom, bez obzira na kilometre koji nas dijele.
Naglašavamo da su ovi trenuci zamišljeni kao duhovno povezivanje sa Saluzzom, kao jedan dragocjeni biser u ovom posebno milosnom vremenu, ne kao susret na koji moramo doći, kao trenutak za druženje, podjele među nama… dapače, i radi samog funkcioniranja bratovštine, pozvani smo da u tišini dođemo, pomolimo se u našim kapelama, zahvalimo, tražimo milosti kojih smo potrebni…
Ujedinjeni u molitvi za našu Majku i za našu Zajednicu.
Božji blagoslov”