Žena trudnoj konobarici ostavila napojnicu od 6500 kuna i napisala: Ovo je Božji novac…

Isusova poruka iz Matejeva evanđelja: “Besplatno primiste, besplatno dajte” (Mt 10, 8b), lijepo rezonira s jednom drugom porukom iz spomenute novozavjetne knjige, onom gdje nas naš Gospodin upozorava da ne budemo “zabrinuti za život svoj: što ćete jesti, što ćete piti; ni za tijelo svoje: u što ćete se obući.

Zar život nije vredniji od jela i tijelo od odijela?” (Mt 6, 25).

Ta dva citata ukratko opisuju vijest koja nam stiže iz američkog grada Phoenixa. Naime, kako prenosi CNN, Sarah Clark, koja radi kao konobarica u lokalnom restoranu, ostala je šokirana primivši napojnicu od 900 dolara (po trenutnom tečaju oko 6500 kuna) i to na račun od 61 dolara.

Da bi vijest bila zanimljivija, konobarica je u 9. mjesecu trudnoće (?!) te uskoro odlazi na neplaćeni porodiljni zbog čega će joj ovi novci biti od velike pomoći. I njen zaručnik će također izbivati s posla neko vrijeme zbog operacije koljena.

“Isprva nisam mogla vjerovati svojim očima jer se radi o tako velikoj svoti”, izjavila je Sarah Clark za CNN. “900 dolara je puno novaca. Trebalo mi je neko vrijeme da dođem k sebi, a potom sam počela plakati.”

Clark je također poručila kako je žena koja joj je ostavila napojnicu već dolazila u restoran te kako su nekoliko puta i razgovarale. Ono što ih zapravo povezuje je činjenica kako je spomenuta žena također trudna.

Njen dar međutim nije stao na novčanoj svoti. Žena je također na računu ostavila i lijepu poruku: “Ovo je Božji novac – on ga je dao nama kako bismo ga mi mogli dati tebi. Božji blagoslov.”, prenosi Bitno.net.