ŽRTVA NAPADA U NICI Njezine zadnje riječi slamaju srce: 'Recite mojoj djeci da ih volim'

Simone Barreto Silva (44) jedna je od žrtava terorističkog napada u Nici. Majka troje djece je, nakon što ju je napadač izbo nožem, uspjela pobjeći do obližnjeg restorana. Tamo su pozvali hitnu pomoć, a liječnicima je neposredno prije smrti uspjela reći: 'Recite mojoj djeci da ih volim'.

Ona je jedna od troje ubijenih u crkvi Notre Dame u Nici. U Francuskoj je živjela 30 godina, a bila je majka dvojice sinova i jedne kćeri, prenosi Metro.

Među ubijenima je i 54-godišnji Vincent Loques, otac dvojice sinova. Ubijena je i jedna žena (70) koja se molila u crkvi. Njoj je napadač odrubio glavu.

Napadač je 21-godišnji Brahim Aouissaoui koji je iz Tunisa u Europu stigao preko otoka Lampeduse u rujnu.

On je tijekom napada, ali i kasnije, neprestano ponavljao uzvik ‘Allahu Akbar’. Govorio je to i nakon što ga je policija upucala i savladala, kao i tijekom vožnje u bolnicu. Napadač je u kritičnom stanju u bolnici, piše Jutarnji list.

Aouissaoui je u posljednje vrijeme živio u tuniškom gradu Sfaxu a policija je u četvrtak ispitala njegovu obitelj koja tamo živi, rekao je izvor iz tuniške policije.

“Dosta je bilo. Vrijeme je da se Francuska oslobodi zakona mira kako bi se napokon očistila od islamofašizma na našem teritoriju”, poručio je jučer gradonačelnik Nice Christian Estrosi.

Napad je uslijedio u trenutku kada se Francuska još uvijek oporavlja od stravičnog ubojstva gimnazijskog profesora Samuela Patyja kojeg je 18-godišnji musliman čečenskog podrijetla također dekapitirao, nakon što je profesor učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda.

Francuski dužnosnici su nakon ubojstva Patyja ponovno potvrdili pravo prikazivanja karikatura. To je razbjesnilo muslimanske zemlje, a neke vlade optužile su Macrona za protuislamističku agendu.

Nekoliko sati kasnije u četvrtak, francuska policija je u odvojenom incidentu usmrtila muškarca u Montfavetu, mjestu nedaleko od Avignona na jugu Francuske, nakon što je prijetio pištoljem prolaznicima, izvijestila je policija. Prema francuskoj radijskoj postaji Europe 1, muškarac je također vikao “Allahu Akbar”.

U četvrtak je uhićen Saudijac koji je nožem lakše ozlijedio stražara francuskog konzulata u Saudijskoj Arabiji.

Označeno u