Jednojajčane blizanke proslavile 70. godišnjicu kao sestre franjevke

Ove blizanke odrasle su bez roditelja ali sa zajedničkom vjerom u Boga a danas kao sestre franjevačkog reda zahvaljuju Bogu za 70 godina služenja Bogu

Sestra Mary Clare Bernet rođena je 6. lipnja 1930. godine, samo 15 minuta prije nego što je na svijet stigla njezina mlađa sestra, Mary Robert Bernet. Potom je kao tinejdžerka, starija blizanka još jednom odabrala put koji je mlađa odlučila slijediti, piše Aleteia.Godine 1949. sestra Mary Clare odlučila je napustiti srednju školu kako bi se pridružila sestrama sv. Franje iz Neumannskih zajednica. S tom su vjerskom zajednicom djevojke bile upoznate dok su odrastale u sirotištu Mount Loretto na Staten Islandu. Nakon godinu dana pridružila joj se njezina mlađa sestra, te su se njih dvije upustile u vjersko zvanje koje traje već 70 godina te su gotovo 60 godina provele predajući u različitim školama u New Yorku, New Jerseyju i Connecticutu.

Iako će sestra Mary Robert službeno proslaviti svoju 70. godišnjicu redovništva u siječnju 2020. godine, misu je blizankama u čast proslavio pomoćnik biskupa Peter Byrne uz pomoć devet koncelebranata. Nakon jubilarne mise 3. kolovoza, sestre su počašćene ručkom sa 150 uzvanika.

Sestre sada žive u samostanu misionara Presvetoga Srca Isusova u Peekskillu, a svoju učiteljsku karijeru završile su 2011. godine. U zajedničkom priopćenju blizanke su objasnile da „svoj poziv ne bi mijenjale ni za što“.

U intervjuu za Catholic New York, sestra Mary Clare podijelila je da su sretne što ih je Bog obje pozvao. Stanovnica samostana Mary Anne Maceda dodala je da „one vole Boga i vole Isusa, i htjele su to podijeliti u svojoj službi."

Prijevod Erika Radovic/Medjugorje-info-.com

Označeno u