Kako pronaći vrijeme za molitvu u užurbanom rasporedu?

Mnogi žive vrlo užurbanim životnim tempom. Upravljati životnim i obiteljskim obvezama nije lako, a nažalost prvo što se stavi na marginu zasigurno je svakodnevna molitva. Često imamo dobre namjere i želimo svakodnevno moliti, ali je tu želju teško provoditi. Ipak, dobra vijest je kako postoji jednostavna tajna koja potiče svakodnevnu molitvenu naviku.

U svojoj knjizi Bože, pomozi mi: kako rasti u molitvi, autor Jim Beckman promišlja o ključnom principu za pronalaženje vremena za molitvu, piše na portalu samostan-petricevac.org. On navodi citat jednoga autora koji kaže kako nitko nije umro od gladi jer nije imao vremena za jelo. Dakle, postoje stvari koje svakodnevno radimo, a pratimo li svoju aktivnost, vidjet ćemo što nam je uistinu važno. Ako je molitva nešto čemu težimo, u to ćemo uložiti svoje vrijeme i imat ćemo mjesta za nju u svome dnevnom rasporedu.

Jedan od načina da to postignete je da molitvu postavite kao prioritet i prvoj dadnete prednost u svome rasporedu.

Na primjer, kada planirate svoj dan, umjesto da razmišljate o svim stvarima koje trebate učiniti, najprije se zapitajte: "Kada mogu danas moliti?" Potom zakažite sve ostalo, prenosi Nedjelja.

To je jednostavan princip, kao i u svemu, ali ga ljudi ne vole baš slijediti. Stoga se treba odmah zapitati: "Je li molitva prioritet u mom životu?" Ako jest, to bi se trebalo odraziti u dnevnom rasporedu. I to još danas!

Označeno u