Medicinska sestra koja svaki dan spašava živote očitala lekciju svima koji degradiraju njezinu profesiju

'Pomogla sam donijeti na svijet mnogo beba, od kojih su brojne trebale asistenciju da udahnu svoj prvi dah. Oživljavala sam pacijente i vraćala ih u život. Ali sam i dalje samo medicinska sestra', poručila je Caitlin Brassington.

Caitlin Brassington je medicinska sestra s 18 godina iskustva iz Australije. Dok svakodnevno spašava živote i pomaže pacijentima, isto tako je često frustrira kada joj se netko obrati s 'ti si samo medicinska sestra'. Stoga je odlučila očitati lekciju svima koji je na taj način patroniziraju.

Naime, ona je jedan dan nakon smjene u radnoj uniformi otišla u trgovinu. Tamo je srela poznanicu koja joj je iznenađena rekla: "Nisam do sada znala da si ti samo medicinska sestra".

"Pomogla sam donijeti na svijet mnogo beba, od kojih su brojne trebale asistenciju da udahnu svoj prvi dah. Ali i dalje sam samo sestra. Držala sam umiruće pacijente za ruke i nastojala im osigurati dostojanstvo dok odlaze s ovog svijeta. Ali sam i dalje samo medicinska sestra. Savjetovala sam ožalošćene roditelje nakon što su izgubili djecu. Ali sam i dalje samo medicinska sestra. Oživljavala sam pacijente i vraćala ih u život. Ali sam i dalje samo medicinska sestra", napisala je u svom Facebook statusu.

"Ja sam oči, uši i ruke liječnika koje liječe vaše bolesti. Ali i dalje sam samo medicinska sestra. Mogu educirati pacijente i medicinsko osoblje. Ali i dalje sam samo medicinska sestra. Ja sam glas pacijenata u zdravstvenom sustavu, koji nije poznat da uvijek stavlja interes pacijenata na prvo mjesto. Ali i dalje sam samo medicinska sestra. Propuštam Božiće, rođendane vlastite djece i njihove školske priredbe kako bih radile i brinula se za vas i vaše najmilije. Ali i dalje sam samo medicinska sestra", nastavila je.

Caitlin upozorava da se u 'njezinim cipelama' nalaze i brojne druge profesije poput učiteljica, ali i uloga majke, koja se često percipira kao nešto 'što se tek tako obavi'.

"Napisala sam ovaj status i za sve one žene koje se svakodnevno diskriminira ili ne cijeni zbog njihovih poslova i životnih uloga", naglasila je.

Taj njezin post je lajkan gotovo 3.000 puta i podijeljen 500. Reakcije su i više nego ohrabrujuće i pozitivne, a to je ono što je ova medicinska sestra i htjela postići - da se idući put zamislite kada želite obezvrijediti načiji težak rad i trud.