Španjolski svećenici pjevaju na ulicama i balkonima

Svećenici crkve Gospe od La Palome u Madridu izvode fantastične koncerte za svoju zajednicu. Pjevaju na balkonima i ulicama kako bi promicali jedinstvo u ovom vremenu društvene izolacije.

Na svom YouTube kanalu objavili su desetke videozapisa od početka epidemije koronavirusa, piše Nedjelja.ba

Izvještaj CNS-a (Catholic News Service) kojeg prenosi Aleteia objašnjava kako su crkve bile prisiljene na zatvaranje, odnosno prestanak slavljenja misa s narodom zbog mjera opreza donesenih zbog širenja virusa COVID-19. O. Gabriel Benedicto, župnik, radio je na tome kako približiti službu ljudima u izolaciji. Međutim, jednog dana, nakon što je sa sigurne udaljenosti služio misu za javnost, iznenadio ga je pljesak koji je dopirao iz okolnih zgrada. On i njegove kolege svećenici, koji su svi naklonjeni glazbi, zaključili su da mogu učiniti mnogo više za podizanje duha te su za svoj narod počeli izvoditi pjesme o vjeri i nadi.

„Jedan mi je svećenik rekao: 'Hej, trebamo pjevati!' A ja sam rekao: 'Da. Sutra moramo pjevati', jer je taj spontani osjećaj došao iz srca“, rekao je o. Gabriel. On nastupa s još trojicom svećenika i misionarom s kojima je i sam u izolaciji. Redovito objavljuju postove o svojim koncertima, a na njima se uvijek pojavljuju uzbuđena lica koja proviruju kroz prozore iz okolnih stanova. Otkako je epidemija započela na YouTube kanalu su prikupili više od 10 000 sljedbenika.

Uz kratke videozapise o koncertima, svećenici dijele i video sadržaj s crkvenim službama i molitvama, a sve to svakodnevno objavljuju. crkvene službe i vođenu molitvu, postavljajući ih i svakodnevno. O. Gabriel kazao je kako je puno onih koji ranije nisu dolazili na mise, ali su u ovim okolnostima, preko prijatelja ili rodbine koja je izgubila nekog voljenog, saznali za online mise i priključili se te ih sada svakodnevno gledaju. „Sada počinju svakodnevno gledati misu. Mislim da ljudi na mnogo načina ponovno otkrivaju to sjeme vjere koje su mnogi od nas dobili od svojih obitelji i onih koji su oko nas“, rekao je.

Svećenik kaže da im je YouTube dao izlaz kako bi došli do svojih župljana. Oni prave videozapise kako bi pomogli ljudima da ostanu povezani jedni s drugima, čak i kada se ne mogu osobno okupiti.

Da biste posjetili YouTube kanal crkve Gospe od La Palome, kliknite ovdje.

Označeno u