Svećenik liječnik: “Vraćam se u bolnicu, moj oltar sad je bolesnički krevet”

Nakon što je bio liječnik postao je i svećenik. Župni vikar u mjestu Correggio sad se vraća i pomaže onima koji u ovom aktualnom trenutku podnose najveći teret: “Molite za mene”.

Don Alberto Debbi se od srijede vraća se na “prvu liniju” kako bi u bolnici Sassuolo, u talijanskoj regiji Modenese, gdje se nalazi centar za COVID-19, na raspolaganje dao svoje znanje liječnika pulmologa, prenosi Fratellanza umana. Don Alberto se stavio na raspolaganje bolnici do kraja travnja. Svećeničku odjeću nakratko će zamijeniti liječničkom i dati ruku onima koji neumorno rade liječeći osobe zaražene koronavirusom, piše Hrvatska Katolička Mreža.

Vijest o odluci 44-godišnjeg župnog vikara, objavio je list Gazzetta di Reggio Emilia. Don Alberto je prije ulaska u bogosloviju završio studij medicine u Modeni te diplomirao 2001., a sljedeće se godine upisao u liječničku komoru. Specijalizirao je iz područja plućnih bolesti. Pola godine je radio u hitnoj službi u mjestu Castelnovo Monti, zatim je prešao na Odjel za pulmologiju u Sassuolu gdje je ostao skoro sedam godina. Od srijede 18. ožujka 2020. odlučio je vratiti se upravo u tu bolnicu kako bi dao svoj prilog u sučeljavanju s ovom hitnom zdravstvenom situacijom.

Godine 2018. zaređen je za svećenika i bio je imenovan župnim vikarom u župi Blažene Djevice od Milosti u Correggiu.

Putem Facebooka župljanima je pojasnio svoj izbor u aktualnoj zdravstvenoj potrebi s porukom:

Molim vas molite za mene. Od srijede ću ponovno, privremeno, započeti raditi moj liječnički poziv u Bolnici Sassuolo, na Odjelu za pulmologiju, u centru za COVID-19. Mislim da je u ovom teškom i bolnom vremenu i ovo način da se ‘razlomimo’ i stavimo na raspolaganje sa svim onim što imamo. Liječnički poziv je još živi dio mene i sada više nego ikad me goni da se darujem za druge. Zahvaljujem biskupu i don Sergiu koji su mi dali mogućnost da to učinim. Iako “malo distanciraniji” ostat ću dostupan putem mobilnog telefona i na druge načine… nastavit ću moliti i slaviti svetu misu za sve vas. Sada, kako mi je rekao jedan prijatelj: moj je oltar bolesnički krevet. Zagrljaj svima vama! Hrabro!”

Označeno u