(VIDEO) ZRAČNE SNAGE S PRESVETIM ZADIVLJUJU SVIJET! Bivši musliman postao svećenik koji je čudesno izliječen po zagovoru ovog velikog sveca

Maronitski svećenik vinuo se u nebo s Presvetim kako bi „blagoslovio i zaštitio” svoju domovinu dok se koronavirus širi Libanonom.

Sa pokaznicom, raspelom i kipom Blažene Djevice Marije, otac Majdi Allawi Haqq Qurban angažirao je privatni zrakoplov i preletio Beirut i druge dijelove Libanona prošle subote „ prikazujući let s Presvetim Gospodinu za zaštitu Libanona” od virusa.

otac-allawi-aerodrom.jpg

Foto: churchmilitant.com

Francusko-arapski svećenik, u kratkom je razgovoru za armenski portal Church Militant, izjavio je kako je svrha letenja iznad Libanona uz stvarnu nazočnost Isusa bila „blagosloviti zemlju, zaštititi domovinu i ozdraviti one koji su zaraženi virusom”.

Let koji su predvodili kapetan Khalil El-Khoury i pilot Joseph El-Masry iz škole Krila Beiruta trajao je dva sata, a libanonsko ministarstvo zdravstva priopćilo je kako se broj potvrđenih slučajeva zarazom koronavirusa povećao na 77 i tri smrtna slučaja.

„Bojimo se koronavirusa, ali se ne bojimo Boga”, napisao je otac Allawi na Facebooku. „Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, dušu ne mogu ubiti”, upozorio je. „Ovo je prilika da se pokajemo i vratimo Bogu...” Vrijeme je da se probudiš. Vrijeme je da zadivimo Gospodina našom vjerom. Vrijeme je da se izmolimo Božje milosrđe za cijelo čovječanstvo.»

U videu iznad možemo čuti oca Allawia kako moli na arapskom: „Tražimo od Boga da nam danas pomogne i čuva podalje od svih bolesti i epidemija te da zacijeli sve one koji su zaraženi koronavirusom, da blagoslovi zemlju i spasi je, i što je najvažnije da bude s nama.”

Na tisuće je ljudi odgovorilo u komentarima na njegovom Facebook profilu gdje je primio brojne zahvale kad je opisao svoj let s Presvetim

Kristov sluga

Otac Allawi prešao je sa Islama na katoličanstvo kada je imao 11 godina. Nadaleko poznat i veoma cijenjen zbog svojeg rada s najsiromašnijim, Allawi je utemeljio udrugu Bonheur du Ciel (Radost Neba) kako bi pomogao mladim ovisnicima o drogama u Libanonu.

Bonheur du Ciel također ima apostolate koji se brinu za zlostavljane žene, siročad, beskućnike, tinejdžere, napuštene, starije muškarce omogučujući im odjeću, hranu, sklonište pa čak i besplatne usluge frizerskog salona onima onima kojima je potrebna.

„Vjerujemo da je Krist najveći iscjelitelj, zato koristimo 'Christotherapy' (Kristoterapija) izjavio je otac Allawi, svjedočeći Isusovu čudesnost u životima ljudi.

Prvog dana korizme 2014. htio sam donirati jedan bubreg kako bi netko tko čeka transplantaciju mogao imati koristi. Međutim, medicinski pregledi otkrili su da imam problem sa želucem zbog vrlo teškog virusa ", otkriva on.

Liječnici su zaključili da su mu potrebna umjetna crijeva kako bi poduprla njegov neučinkovit probavni sustav. "Blagovao sam samo Svetu Pričest", kaže on.

Zagovor i ozdravljenje

"Početkom kolovoza 2014. godine hospitaliziran sam zbog jake upale, groznice i nesnosnih bolova. Mojoj je obitelji bilo žao što sam saznao da zbog lošeg općeg stanja ipak ne mogu biti operiran. Moj 10-godišnji sin, po imenu Christ, otišao je na grob Svetog Šarbela u Annayi i molio se za mene ", dodaje.

Allawi opisuje kako je 5. kolovoza, na blagdan Preobraženja, napustio bolnicu kako bi prisustvovao misi. Za mjesec dana, na dan Uznesenja Djevice Marije mogao je jesti bez boli i bez da povraća. Sljedećeg dana medicinska izvješća potvrdila su njegovo izlječenje.

"15. kolovoza 1981. godine rođen sam prvi put u duhu kao kršćanin. To je bio dan moga krštenja. 15. kolovoza 2014. godine rođen sam ponovno, darom izlječenja po zagovoru sv Šarbela ”, svjedoči svećenik.

Libanonski kršćani donose su mješavinu blagoslovljene vode i zemlje s groba svetog Šarbela Makhloufa u bolnicu Sveučilišta Rafik Hariri u Bejrutu gdje se liječe deseci pacijenata zaraženih koronavirusom.

I kršćani i muslimani vjeruju da sveti Šarbel ima čudesne ljekovite moći za one koji posjećuju njegovu grobnicu. Većina slučajeva zaraze coronavirusom iz Libanona povezana je s Iranom, koji je epicentar izbijanja virusa na Bliskom istoku.

Maronitska Crkva je jedna od Istočnih katoličkih Crkava u jedinstvu sa Svetom Stolicom u Rimu.

Prevela Magda Ivanov|medjugorje-info.com

Označeno u