ZAUVIJEK SVEĆENIK: "Želim umrijeti s misnicom, jer umrijeti kao svećenik vrijedi svega"

Potresno svjedočanstvo o smrti mladog svećenika dotaknulo je srca ljudi diljem svijeta

Biskupija Garzón (Kolumbija) izvijestila je da je u srijedu, 4. prosinca, svećenik Diego Omar Peña Navia preminuo od posljedica raka.

Četiri mjeseca nakon ređenja za svećenika zahvaljujući posebnoj dozvoli koju je odobrila Sveta Stolica, otac Peña, u 31. godini života napustio je ovaj svijet i predao svoju dušu Gospodinu, piše Aciprensa.

Mons. Duque Jaramillo komentirao je za Aciprensu i istaknuo da je bol prirodno ljudsko stanje, ali da je nadvladava nada koja izvire iz vjere te neka nas sve „Gospodin jača pogledom na uskrsnuće“

Govoreći za ACI Prensu 22. kolovoza, mons.Jaramillo, rekao je "kako svi događaji koje prolazimo u životu, kada ih živimo s iskustvom vjere, čine blizinu Božju opipljivom", i kako je u vezi s tim bolest sjedinila oca Peñu s Gospodinom, kao i važnost ove činjenice za cijelu našu zajednicu.

"Jedino što želimo potvrditi je zrelost u vjeri našeg brata, što mu omogućava da svoju patnju i bol sjedinjuje s Isusovim patnjama", rekao je.

Otac Peña i njegova borba protiv raka

Prije nego što je osjetio poziv na svećeništvo, Diego Omar Peña nije bio vjernik i nije imao nikakvog iskustva s kršćanstvom, međutim, kad mu je dijagnosticiran prvi simptomi njegove bolesti, prema riječima mons. Jaramilla, upravo to je bio proces borbe i prevladavanje ovog zla dovelo do toga da "traži Božju blizinu i Crkvu".

POGLEDAJTE DIRLJIVE FOTOGRAFIJE S REĐENJA:

1_1.jpg

1_2.jpg

1_3.jpg

1_4.jpg

1_5.jpg

1_6.jpg

"Počeo je učestalo sudjelovati u liturgijskim slavljima i polako je počeo doživljavati milost, koju je prepoznao kao" snažan Gospodinov poziv, koji se na više načina očitovao "svećeničkim služenju u Crkvi." otkrio je mons. Jaramillo.

1. veljače 2015. upisao se u Koncilijar Seminara María Inmaculada de Garzón. U to vrijeme "liječnički nalazi ukazivali su da u njegovom tijelu nema tragova bolesti."

„Tijekom ovih pet godina sjemeništa, mladi Diego Omar pokazivao je sve znakove rasta u vjeri, i za godinu i pol, kada se bolest ponovno pojavila, u tim teškim trenucima sjedinjavao je svoje patnje s Isusovim bolima kako bi se spokojno i u miru suočio sa smrću ", rekao je biskup.

Zbog ovih znakova zrelosti, mons. Duque ga je smatrao dostojnim da bude zaređen za đakona, a kasnije i za svećenika, pa se savjetovao s Kongregacijom za bogoslužje o mogućnosti da mu dodijeli svećeničko ređenje.

Mladi sjemeništarac ušao je u svećenički red 22. kolovoza, dan nakon svog ređenja za đakona.

30. rujna mons. Jamilloje izvijesto je da je bolest P. Peña uznapredovala i da se trenutno liječi u bolnici.

"Želim umrijeti s misnicom, jer umrijeti kao svećenik vrijedi svega, baš kao što je umro i poljski otac (Michel Los)", rekao je otac Peña nekoliko dana prije svog svećeničkog ređenja.

Prijevod Erika Radovic|Medjugorje-info.com

Označeno u