12 dobrih strana života majke s brojnom djecom

1. Nikad nije dosadno

Svako dijete svojoj mami zadaje mnogo posla. Kad je u pitanju mnogo djece, isplivaju sposobnosti upravljanja vremenom za koje niste ni znali da ih posjedujete. Ponekad ćete se zapitati kako je moguće da ste toga dana obavili baš toliko posla.

2. Ostajete mladi
Znanstvena istraživanja dokazala su da se proces starenja kod žena koje su rodile više djece zapravo usporava. Uz to, takve žene ostaju mlade i u duhu, jer su često okružene djecom. Jednako tako, lako ćete znati što vole mlađe generacije i poznavat ćete najnovije trendove.

3. Rastete u strpljivosti
Da biste razumjeli i svladali sve male ispade bijesa i neposluha svoje djece, potrebno je biti vrlo strpljiv. A kad to morate činiti s više djece, Vaša će strpljivost rasti do herojskog stupnja!

4. Česte prilike za slavlje
Ako imate mnogo djece, uvijek imate razloga i priliku za organiziranje nekoga slavlja: s dekoracijama, tortama i drugim zadacima. Rođendani, krštenja, prve pričesti – i to kroz period od više godina.

5. Imate podršku u teškoćama
Niste raspoloženi, možda ste i tužni? Tugujete zbog smrti voljene osobe? U tom slučaju jedno od Vaše djece bit će Vam blizu da Vas zagrli i poljubi. I umah ćete se osjećati bolje, zahvaljujući svojoj djeci koja Vas žele oraspoložiti.

6. Postat ćete vrhunski menadžer
Mame su stalno u poslu – od pranja i peglanja rublja do kuhanja svakodnevnih objeda. Kad imate mnogo djece, dovoljno je svakomu od njih dati zadatak kako bi se i njih izravno uključilo u zadatke u domaćinstvu. A vi ćete postati svojevrsni menadžer koji upravlja zadacima djece.

7. Bit ćete manje sebični
Mame redovito imaju osjećaj da nikad ne mogu biti nasamo sa samima sobom. No životna žrtva pomanjkanja vremena koju podnosite s više djece dovest će do razvijanja altruističkih crta. Vaši će odnosi biti obogaćeni, a Vaš život dobit će novi značaj.

8. Imate pomoćnike
Ovdje ne želimo ponovno istaknuti prednosti koje imate s više pari ruku. Zamislite svoju djecu kad odrastu i postanu mudrija. Često ćete primati dobre savjete i korisnu pomoć i u većim poslovima u domaćinstvu.

9. Jednoga dana bit ćete baka
Prirodno je da će djeca iz brojnih obitelji i sama osnovati vlastitu obitelj i roditi djecu. Svi koji vole djecu još će ih više voljeti kad njihova djeca dobiju svoju djecu. A to podrazumijeva i više maženja i igranja.

10. Nećete biti zaboravljeni
Mnogi od nas brinu za svoju starost i plaše se života u samoći. No tko ima više djece, u zlatnomu životnom dobu osjetit će plodove svoga truda i žrtve. Jer uvijek će imati svoju djecu i unučad da mu olakšaju životnu starost.

11. Niste sami u smijehu
Velika je vjerojatnost da će neko od Vaše brojne djece razumjeti Vaš vic i nasmijati se od srca, jer imate isti smisao za humor. I tako ćete uvijek imati dobar razlog za smijeh i zabavu.

12. Vole Vas mnogi

Ne može bolje od ovoga! Najveći dar koji ste svojoj djeci dali jesu braća i sestre s kojima su odrastala. Tko raste u obitelji punoj ljubavi uvijek će ostati blizak s drugim članovima obitelji. Voljet će jedni druge i sa zahvalnošću se prisjećati Vaših napora u njihovu odgoju.

IZVOR: Svjetlo Riječi

Označeno u