OVAJ PAR SLAVI 85. GODINA BRAKA “Slušajte jedan drugoga bez obzira na situaciju. Mi se ne svađamo već slušamo jedan drugoga i uvijek smo slušali”

Američki par koji je najdulje u braku slavi 85. godišnjicu

John i Ann Betar dobili su neslužbenu titulu para koji je najdulje u braku u SAD-u 2013. godine na Svjetskom susretu bračnih parova (Worldwide Marriage Encounter). Četiri godine nakon susreta, slave svoju 85. godišnjicu, piše littlethings.

vjencani-par-85-godina-1.jpg

Photo Pinterest

John i Ann su na prvi spoj otišli 1932. godine kada je on imao 21., a ona 17 godina. Nekoliko dana nakon prvog spoja, 25. studenog 1932., odlučili su se potajno vjenčati. “A govorili su da neće potrajati!”, smije se John nakon svih ovih godina. Ovaj 106-godišnjak je još uvijek ludo zaljubljen u svoju 102-godišnju suprugu. Imaju petero djece, 15 unučadi i skoro toliko praunučadi.

Cijela se obitelj okupila u Connecticutu da proslave njihovu godišnjicu. Kao šećer na kraju, iznenadili su ih modelom auta (Ford Roadsterom) kojim su se vozili na svom prvom spoju. Poljubili su se u autu i dobro nasmijali prisjećajući se svog prvog spoja. “Kao u stara vremena”, rekao je John. S toliko godina provedenih u braku, Ann ima savjet za ostale parove: “Slušajte jedan drugoga bez obzira na situaciju. Mi se ne svađamo već slušamo jedan drugoga i uvijek smo slušali.

Preveo i priredio medjugorje-info.com/littlethings