“Kako sam nosila Isusa u svom krilu, tako i vas, draga djeco, želim ponijeti prema svetosti..."

Privesti će Majčica sve one koji tumaraju bespućima svijeta Riječi koja je postala tijelom, u narjučju prinijeti težnju ljubavi i položiti je u kolijevku radosti, prikazati pogledu malog Božića sva naša trpljenja a led oko srca oviti dahom blizine Božje.

Još jednom će zasjati svjetlo visoko na nebu, prekriti mrak naših dana i noći a uspavanim srcima obasjati učmalu bijedu i smisao postojanja. Utroba koja spaja vremenito i vječno još jednom će zasvijetliti dječici koja svoje staze do Boga koji je postao čovjekom zasiplju mudrošću svijeta, lažnim sjajem i mutnih priviđenja. Zasvijetliti će istina da je "Isus naš mir"u podmetanju ispraznih obećanja, u lažnoj duhovnosti kojom smo ogrnuli svoja tijela,u srcu kojem je krv prožeta nemirom nesmislenog protoka, tamo gdje je radost minula u kanđama kneza propasti. Dolazi nam da nas otrgne pohlepi i požudi, od neodgovornosti i lagodnosti, od mahnite potrebe za uživanjem i da nas povede prema jednostavnoj istini života čiju dušu Gospa njiše u kolijevci svog Bezgrješnog srca. Naše trpnje rasti će u nepokolebljivosti i u njoj prepoznati istinsko svjetlo života, dati smisao i spriječiti namisli ravnodušnog srca, naše boli rastočiti u melem koji će pročistiti gorčinu rana i dati joj slatkoću koju će pokloniti Isusu. Poziva nas Gospa, dozivlje i pristiže noseći nebesku stvarnost u onemoćale ruke, kupa slapovima Gospodinovog milosrđa prema kojoj stremi želja uspavanih srca u zoru novoga rađanja.

Primiti će Gospa u svoje krilo napaćenu i iznemoglu djecu,prinijeti ih Srcu gdje su začete sve naše duše i zapaliti plamen ljubavi u kojem će izgorjeti strahovi i ljušture prolaznosti, svako zlo i naopakost a s njima ubilački planovi i namisli kneza tame. Molitvom ćemo činiti čuda kao po Gospinoj molitvi kad je Riječ tijelom postala i čvrstinom vjere odolijevati zavodljivim vjetrovima svijeta pouzdajuči se samo u Onoga koji nam ima doći iz krila Djevičinoga. Dok će neki uzaludno odgonetavati tajnu života, rođenja i smrti u stalnom prenavljanju razvikanih obećanja zaodjenutih u opće dobro jedno će se svijetlo negdje daleko u tišini i beskraju svemira upaliti i pronaći put do naših života, u jednoj će se utrobi zgusnuti sva povijest roda ljudskoga, od stvaranja pa do pada čovjekova, od smrti i grijeha do otkupljenja i uskrsnuća.

Nebeski Otac htio je svoje najveće djelo započeti i dovršiti po Presvetoj Djevici Mariji, Njoj predati djecu svijeta šaljući je u dolinu suza gdje će jeka nebeske pjesme odzvanjati Majčinim glasom pod nebom međugorskim. Dok je nekoć je Bog govorio po prorocima, zatim po Sinu, sada govori po Majci, kraljici Mira, blagoslovljenoj među ženama, najponiznijoj među stvorenjima i najuzvišenijoj među bićima što se začeše u kolijevci stvaranja. Ovdje djeliteljica svih milosti rasipa zagrljaje istine i puninu radosti u kojem postajemo nježna, ali čvrsta i odlučna dječica spremna dočekati Boga i staviti Ga ispred svega ostaloga u svojim životima, spremnu prihvatiti rast u svetosti zaodjevajući se plaštem nebeske raskoši a odjevajući one čije tijelo i srce nije dotakla zlatna nit rajske ljepote. S molitvom na usnama zakoračiti hrabro u predjele pustopoljine i posijati sjeme vjere koje će roditi cvjetovima nade položenima na mjesto koji samo ponizni prepoznaju, samo jednostavni razumiju, samo iskreni pronalaze. "...molite za obraćenje vašega srca, da se Isus rodi u svima vama..." "...po Duhu Svetom u vašim srcima će se roditi Kraljevstvo Nebesko. Ja vas k tome vodim.." To je RUKA KOJA ĆE NAS VODITI PREMA SJAJU BETLEHEMSKE ZVIJEZDE, to je obećanje roditeljice svih nas, i nećemo ga odbiti.