Slaviti ću Tebe Isuse i Majku Tvoju!!!

Što ponijeti sa sobom u Novu godinu ako na leđima nosimo terete bez radosti, nade i utjehe...propuštene prilike, bolne susrete i dane gorčine.

Što odjenuti za doček ako je duša zaodjenuta naukom smrti i prividnom srećom a srce plitkim i ispraznim mislima pomodnog svijeta. Kako slaviti novo vrijeme ako nije pretočeno u Boga i prožeto njegovom ljubavlju već se utapa u vinu i pijanstvom požude, samodostatnosti i hedonizma slavi smrt duše i Boga. Kako odoljeti buci i svjetovnoj treštavoj glazbi ako se u nama ne čuje tiha melodija Neba i pjev anđela koja će našu sreću privući u zagrljaj One koja će s praga vremena ispratiti svaku bol i nesreću a od njih načiniti blagoslov koji će nas pratiti svaku novu godinu života mirom i pouzdanjem u Stvoritelja. Zna naša Majka što nam treba dati da smiri more i valove još jedne godine iza nas da ne potope polja jedne buduće nade i prilike kojom ćemo rasti za život vječni.

Zna Djevica moćna kako usmjeriti struju Duha Svetoga i pripojiti je u naše vrijeme i prostore, naše lampice, da bi gorjeli svjetlom Boga živoga a ne lažnim sjajem Kneza propasti, zna Ona jer nas kao svoju vjernu dječicu uzima za ruku i ispraćuje iz svake stare u Novu godinu iskazujući sve jače svoju ljubav i čvršći stisak ruke. Moli nas Prečista da se odreknemo sotone i njegova sjaja, da lakovjerno ne prihvaćamo njegove ponude, da odrješito odbacimo lagodnosti i isprazne užitke koji razaraju mir, zagađuju srca i umrtvljuju duh. Upozorava da nikad kao dosad ruka Zla nije imala veći doseg i poriv da istrga i upropasti čovjeka nade i vjere, oduzme mu i razori svaki Božji odbljesak u njemu, da ga ispuni mrakom i pretvori u svoje carstvo tame. Majka čovječanstva moli Boga za nas, sa brda spasenja okreće ravnodušna lica u smjeru nazaretske kućice, u dane kad je krenula prema Betlehemu, vođena čvrstom vjerom i prepuštena volji Božjoj. Prisjeća nas svih nelagodnosti koje je doživjela na putu prema hladnoj špilji svijeta, siromaštvu štalice u kojoj je zasjalo Svjetlo života, toplini koja će ugrijati svako srce koje mu se približi i pratiti do kraja povijesti vodeći ga u radost kraljevstva nebeskoga. Donosi nam Kralja mira i podsječa da je život u miru jedini put i iskorak u bolje sutra,nadahnjuje nas svojom blizinom i stalnim prisustvom ovdje u Međugorju priziva uporno u srce čovjeka spoznaju da ima u njemu mjesta samo za vječne stvari, lijepe dane i dobre ljude,iskrene osmjehe i neprestanu zahvalu Nebeskome Ocu.

Neka naše novogodišnje odluke budu da uvijek i u svemu zahvaljujemo Bogu na svemu što nam je dao, te da uvijek i u svemu blagoslivljamo sve ljude koje nam stavlja na put, znane i neznane, drage i one manje drage, kako bi nam se svima Bog smilovao i blagoslovio nas, obasjao nas svojim licem i dao nam mir. Neka ovo bude jedna od onih odluka koju ćemo, uz Božju i Gospinu pomoć, i provesti u djelo.

A u Novogodišnjoj noći poželiti ću vam da otplešete jedan ples s najvećim Gospodinom na svijetu i pijete vino s Kristove loze koje je stiglo za vaš stol po Majčinom zagovoru.

Neka u vama ostane mjesta za tišinu u kojoj ne smeta buka vatrometa, glazbe i čestitanja.Uđite u Novu godinu s najboljim odlukama, da ćete s dobrim nastaviti, loše ispraviti, prljavo očistiti i sve ružno u životu ukloniti.

Neka vam nova godina obasja dušu, ispuni je nebeskim osjećajima, neka vam Bog podari sve što nemate a želite i sačuva sve što imate a volite! Neka Vam ljubav i mir budu staza po kojoj ćete hodati,jer one hodaju istom stazom skupa s Majkom našom!