Zahvala Kraljici Mira

Jedna poslovica kaže da o nebu i majci nikada ne možemo dovoljno izreći, tako ni razumom ne možemo približiti sebi Nebo već srcem k njemu posegnuti.

Kao što nas majka rađa kroz utrobu svoju i donosi na svijet gdje grijehom gubimo milost tako po beskrajnom Božjem milosrđu imamo priliku prihvatiti Nebesku Majku za majku naših života, koja će nas zemlje, iz doline života,nanovo roditi za Nebo i privesti nas k Ocu, da postanemo djeca svijetla odnosna djeca Božja. To je tajna ljubavi, ljubavi koju ne treba objašnjavati, ni odveć istraživati tražeći joj razloge već jednostavno voljeti je, voleći Nju, našu Majku Mariju.

Bog je u Njoj našao put po kojem nam dolazi, prilazi i ljubi i to je jedini put po kojem nam On može doći. Srce koje je odlučilo rasti pod Njenim srcem uvijek je puno ljubavi, radosti i beskrajne hvale, srce koje izljeva hvalu Bogu i Njoj što nas tako ljubi, čuva i štiti. Marijo, Ti si utočište naše.

Zato hvala Ti Majčice, što nas nosiš u Srcu, hvala za sve ove godine provedene s nama, za sve obraćene, za sve Tvoje molitve. U svemu Si naša utjeha i nada. Nježnom Si nas rukom, a još nježnijim srcem pratila kroz sve djetinje dane kad su radost i sreća a tako često i ljubav padale u krive ruke. Dok smo plovili kroz mladost zahvaćeni vjetrovima i olujama grešne ljudskosti skretali prema valovima smrti, Ti si nas vraćala u sigurne luke. Svojom nježnošću i suzama brisala Si svaki trag koji je svijet ostavio na našim srcima. Pokazala si nam na dlanu svoje ruke pruženo srce u kojem ćemo uvijek naći samo oprost, mir i trajno utočište. Naučila si nas da uvijek koračamo putevima srca, ali isto tako ako ona nisu očišćena suzama i ranjena križevima ne mogu biti oplemenjena u boli. Srca su naša rasla u Tebi i naučila da velika srca vole, a samo mala traže da budu voljena.

Tvoj zahvat u našu zbilju i Tvoja vjera u nas pozvala nas je da pođemo dalje nego što možemo vidjeti, jer Ti si put kojim je Bog došao k nama. K Njemu se i vraćamo preko Tebe, jer Bog nas ne pušta ići ni jednim putem kojim On sam nije prošao. Ti si naš najjači vjetar u leđa koji puše sa svih strana, naš oslonac i pokretačka snaga, netko tko nas uvijek razumije bilo to Tvojim blagim pogledom, toplim osmijehom ali prije svega srcem-iskreno. Zahvalnost je naša velika kao nebo,hvala na pruženoj prilici odrastati s Tobom kroz Tvoju školu ljubavi gdje smo naučili da je jedini pravac kojeg se trebamo držati-praštati, voljeti i biti prije svega čovjek, a onda sve drugo. I znamo, s Tobom smo sretni na tom putu, nismo odustali od svojih snova ako nam se jedan nije ostvario, niti smo izgubili nadu u molitve ako nam jedna nije bila uslišana. Tvoja blizina bila je dovoljna da nam se sve zlo makne, Tvoja blizina dala nam je hrabrosti i vjetar u leđa da Bog učini što god želi sa našim životima. Na svaka zatvorena vrata naših želja i mogućnosti na koja smo kucali, a nikad otvorili, otvorila bi nam vrata nade, strpljenja i čežnje za nebeskim bogatstvom, pokazala nam svojim primjerom da cijenimo pravu vrijednost života i da u njemu nije važno što imamo već koga imamo i tko nas voli.

Za svim što je srce nekad plakalo što je zemaljskog izgubilo, naš duh se smijao zbog onog što je pronašao, sva ta iscjeljujuća i duboka iskustva Božje ljubavi zaustavilia su sve naše bolesti u nama kraj planine Božjeg milosrđa s čijeg nam vrha neumorno pružaš ruke i pozivaš u svoje narjučje.Što nam je najdragocjenije Bog mogao dati,nego Tebe, Svoju Presvetu Majku, čije milosti i blagoslovi teku kao rijeka do svih krajeva svijeta . Ovdje nas podsjećaš da sve zemaljsko može postati slika vječnoga, da Tvoja Majčinska uloga ovdje nije nikakva pusta teorija niti čudo, nego dar, dar vječne ljubavi s kojim puniš naša srca i pluća da možemo disati i živjeti punom snagom prema vječnoj Domovini.

Svjesni toga požurimo zagrliti najbolju Mamu na svijetu i reći Joj koliko je volimo i nikada ne zaboravimo prije nego što zamolimo Boga za nešto, zahvaliti Mu na Njoj. Njene su ruke uvijek raširene na blagoslov i na zagrljaj, i kao što pjesma kaže sretan je onaj tko je želi zvati Majčicom, jer od svake će ga zloće zaštitom ga branit svom. Blanka Klasić/medjugorje-info.com

Označeno u