Članovi župnog zbora „Prijatelji“ župljanima Čitluka priredili veličanstveni Uskrsni koncert

Na Uskrsni ponedjeljak  je u prepunoj župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku održan veličanstveni Uskrsni koncert pop-sacro glazbe, što su ga svojim župljanima priredili članovi VIS-a  „Prijatelji“,  koji uspješno djeluje pri župi Čitluk.

Tim koncertom članovi Vokalno-instrumentalnog sastava „Prijatelji“, koji redovito nastupaju na nedjeljnim večernjim svetim misama za mlade, ujedno su obilježili  i 12. obljetnicu svog uspješnoga rada i djelovanja.

Na ovogodišnjem Uskrsnom  koncertu kao gosti nastupili su članovi čitlučke Frame i fra Marin Karačić sa svojim bendom, koji je otpjevao nekoliko pjesama sa svog albuma„U Tvojim rukama“ . Svi su oni izvrsnim izvedbama više duhovnih skladbi uvelike uljepšali glazbeni ugođaj i proslavu Uskrsa.Iako su nastupi čitlučke Frame i fra Marina Karačića bili na vrlo visokoj razini, ipak su najveće oduševljenje i radost nazočnima priuštili talentirani članovi VIS-a „Prijatelji“,  koji su se Čitlučanima predstavili kao vrhunski profesionalci, zbog čega su brojni posjetitelji, među kojima je bilo i inozemnih  hodočasnika, svaki nastup razdraganih „Prijatelja“  nagrađivali dugotrajnim i zasluženim pljeskom.

Bio je to doista jedinstven i nezaboravan glazbeni ugođaj kojim su mladi glazbenici VIS-a „Prijatelji“ i njihovi gosti,na Uskrsni popnedje3ljask,  zajedno s mnoštvom uzdignutih ruku, u svojevrsnom zanosu duhovnim pjesmama slivenim u jedan glas, više od sat vremena veličali Boga i uskrslog  Krista, priredivši tako župljanima Čitluka  najljepši za dar Uskrsne blagdane.

Na kraju koncerta čitlučki župnik fra Miro Šego biranim je riječima zahvalio svim  izvođačima, njihovim voditeljima i organizatorima na dobro pripremljenom i održanom koncertu te ih pozvao da tu tradiciju nastave i iduće godine.

Više vijesti iz Brotnja, čitajte OVDJE