Sadržaj s oznakom: Brotnjo

U nedjelju 5. svibnja 2024. započela je 4. velika zavjetna molitvena devetnica povodom 43. obljetnice ukazanja Kraljice Mira u župi Međugorje koju organizira župa Krista Kralja u Čitluku zjedno s…

Župa Krista Kralja u Čitluku postaje pravi primjer duhovno - pastoralnog rada jedne župe. 

Brojni župljani župe Krista Kralja – Čitluk, župe sv. Blaža – Gradnići, župe sv. Jakova – Međugorje, župe Gradina i ostalih broćanskih župa danas su na Trgu žrtava Domovinskog rata molili krunicu Božjeg milosrđa. 

Danas od 16 do 17:30 sati, za vrijeme trajanja zavjetnog hodočašća bit će obustavljen promet na cesti između Čitluka i Tromeđe.

Petnaesto biciklističko hodočašće na Humac, kod Ljubuškog, u čast Sv. Ante održat će se 11. lipnja, u organizaciji Društva pedagoga TZK Ljubuški, te biciklističkih klubova ”Brotnjo” i ”Ljubuški”.

Jasna vizija i želja da ponudimo rekreativcima moderan objekt koji će pružati mogućnost vrhunskog i nesmetanog provođenja aktivnosti bez obzira na vremenske uvjete, doveli su nas do realizacije Sportskog centra Pehar.

Župljani župe Krista Kralja Čitluk i župljani iz okolnih župa danas su treću nedjelju zaredom hodočastili od Čitluka do Brda ukazanja u sklopu ovogodišnje devetnice Gospi Kraljici Mira, piše citluk.ba.

Danas je održano prvo hodočašće velike devetnice Gospi Kraljici Mira koju i ove godine organizira župa Krista Kralja – Čitluk.

U organizaciji Društva „Ante“ Tepčići-Čitluk u utorak 8. studenog održava se 4. Sajam ćuptera koji će biti natjecateljskog karaktera, a za najbolji ćupteri osigurane su i prigodne nagrade.

Društvo »Ante« Ploče-Tepčići (Čitluk, BiH) organizira 4. SAJAM ĆUPTERA koji će se održati u utorak, 8. 11. 2022. na Tepčićima.

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Didak” Župe Gradnići po 19. put organizira Didakove dane, Međunarodnu kulturnu manifestaciju, posvećenu promociji lika i djela fra Didaka Buntića, najvećega sina Brotnja.

Međunarodna molitvena inicijativa Iskra Milosrđa – molitva krunice Božjega milosrđa na ulicama, trgovima i raskrižjima gradova svijeta, održat će se i ove godine, u srijedu, 28. rujna 2022., u 15:00 sati.

Dani berbe grožđa, tradicionalna broćanska kulturno-turističko gospodarstvena manifestacija ove godine će, nakon dvije godine održavanja u otežanim okolnostima i sa prilagođenim programom, ponovno imati prepoznatljiv trodnevni program ispunjen mnogobrojnim sadržajima.

U četvrtak 8. rujna je blagdan Male Gospe. Posebno svečano biti će na Šćitu u Rami prema kojoj je jutros pješice otišlo 15-ak hodočasnika iz Brotnja.

Veliki broj vjernika sudjelovao je večeras u tradicionalnoj procesiji od Gospinog kipa na ulazu u Čitluk do župne crkve Krista Kralja.

U subotu 9. srpnja 2022. godine u 18 sati u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, za vrijeme misnog slavlja, osmorica mladića obući će franjevački habit.

Stranica 1 od 6