Koncert mladih flautista osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku

U moru božićnih koncerata koji su održani proteklih dana, svoje mjesto pronašao je i koncert klase mladih flautista Osnovne glazbene škole Brotnjo Čitluk.

Učenici flaute redovito su nastupali na zajedničkim koncertima škole, internim priredbama i javnim satima klase, no ovo je prvi samostalni koncert klase flautista za širu publiku, na kojem su nastupili svi učenici tog odjela, od I. do VI. razreda, bez iznimke. Klasu vodi prof. flaute Tina Korać.

Koncert je održan 23. prosinca 2014. godine u Župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku. Nastupili su učenici flaute odjela Čitluk, Čerin i Bijakovići.

To je pokazatelj sposobnosti i rada učenika u svim odjelima naše škole, koji su marljivo i srcem pripremali zanimljiv repertoar sa djelima baroka, klasike i romantizma, a među njima se našao i tango te tradicionalne pjesmice u solo izvedbi najmlađih učenika koji su tek u rujnu ove godine počeli svoje glazbeno obrazovanje. Učenici od II. do VI. razreda nastupili su uz glasovirsku pratnju svoje profesorice Tine Korać. Pohvalno je spomenuti da su učenici aktivni i u radu komorne glazbe, tako da je publika, osim numera uz glasovirsku pratnju, imala priliku čuti i duo flauta-gitara te kvartet flauta. Koncert je bio vrlo uspješan i poticajan, kako za učenike tako i za njihove roditelje.

Ovaj koncert je dokaz da u mladim ljudima našega kraja uistinu postoji veliki potencijal koji svi zajedno trebamo odgajati i podržati. Profesorica ističe da svaki učenik odjela ima posebnu vrijednost te da istu valja pokazati i istaknuti, jer svako dijete ima pravo na svoj glazbeni rast, a javni nastupi najbolje potiču taj rast. Istina jest da iza ovakvog projekta stoje sati i sati rada, vježbanja, ponavljanja, proba, ali kada sudjelujete u ovakvom događaju nakon kojega vidite ispunjeni osmijeh na licu svakog djeteta u svojoj klasi, znate da se sav trud isplatio i vratio trostruko! Nastavnik ne može dobiti veće priznanje za rad od zadovoljstva djece koju podučava.

Na koncertu su nastupili učenici: I. razred: Ivana Boras, Lucija Ćorić, Ivana Pehar, Matea Radišić, Anna Ćurković; II. razred: Veronika Vučić, Antea Šakota, Sara Jurešić; III. razred: Ivana Filipović, Ana Vučić, Ana Pehar; IV. razred: Magdalena Lovrić; V. razred: Matea Lesko, Maro Bulić; VI. razred: Barbara Čarapina, te Lara Jurešić, učenica IV. razreda na gitari, koja je nastupila kao dio komornog dua za tango.

Označeno u