Sadržaj s oznakom: Čitluk

Brojni župljani župe Krista Kralja – Čitluk, župe sv. Blaža – Gradnići, župe sv. Jakova – Međugorje, župe Gradina i ostalih broćanskih župa danas su na Trgu žrtava Domovinskog rata molili krunicu Božjeg milosrđa. 

Danas od 16 do 17:30 sati, za vrijeme trajanja zavjetnog hodočašća bit će obustavljen promet na cesti između Čitluka i Tromeđe.

Jasna vizija i želja da ponudimo rekreativcima moderan objekt koji će pružati mogućnost vrhunskog i nesmetanog provođenja aktivnosti bez obzira na vremenske uvjete, doveli su nas do realizacije Sportskog centra Pehar.

Župljani župe Krista Kralja Čitluk i župljani iz okolnih župa danas su treću nedjelju zaredom hodočastili od Čitluka do Brda ukazanja u sklopu ovogodišnje devetnice Gospi Kraljici Mira, piše citluk.ba.

Danas je u Čitluku, na trgu žrtva Domovinskog rata, održana molitva krunice Božjeg milosrđa. Vjernici su se okupili na trgu, gdje je i postavljena slika Milosrdnog Isusa, te su skrušeno izrekli molitve.

Župljani Čerina danonoćno pet dana čitaju Bibliju, čitači se smjenjuju svakih pola sata

Dani berbe grožđa, tradicionalna broćanska kulturno-turističko gospodarstvena manifestacija ove godine će, nakon dvije godine održavanja u otežanim okolnostima i sa prilagođenim programom, ponovno imati prepoznatljiv trodnevni program ispunjen mnogobrojnim sadržajima.

U Edukacijsko-rehabilitacijskom centru sv. Josip Radnik u Potpolju danas je otvorena i blagoslovljena „Knjižnica Ivana Pavla II“ kojoj je svoj fundus knjiga darovao fra Goran Azinović.

„Blatničke note dobrote“ ponovno su u Donjoj Blatnici okupile nepregledno mnoštvo posjetitelja, koji su na poziv Mate Bulića i Organizacijskog odbora koncerta došli širiti dobrotu, pomagati potrebitima i dobro se zabaviti uz mnogobrojne estradne zvijezde.

Iz policijske postaje Čitluk uputili su priopćenje za medije u kojem apeliraju na strpljenje i oprez svih sudionika u prometu (vozača i pješaka) sljedećih dana kroz Međugorje.

U srijedu, 6.7.2022. SiNSAY će otvoriti novu trgovinu u Gallery Mall-u u Čitluku.

U srijedu 6. Travnja pa do petka 8. Travnja u župi Krista Kralja u Čitluku održati će se Korizmena Duhovna obnova. Cilj ove obnove je neposredna duhovna priprava za srca za najsvetije trenutke liturgijske godine – nedjelju Cvjetnice (Muke Gospodnje), odnosno obrede Velikog tjedna.

U Čitluku će se danas, 23. 12. 2021. održati drugi humanitarni spektakl pod nazivom 'Loptom do dobrote'. Prvi ovakav susret organiziran je 2019. godine, a prošle godine ga zbog korona situacije nije ga bilo.

Krist Kralj, zaštitnik je župe Čitluk. Iz župnog ureda pozivaju vjernike da shvate kako je ova trodnevna priprava važna za župu kao duhovna priprava za blagdan njihova zaštitnika: „Dužni smo sudjelovati u pripravi za proslavu ovoga blagdana. Stoga pozivamo sve vas dragi župljani na sudjelovanje u programu trodnevnice kojom ćemo se molitveno i euharistijski pripraviti za proslavu Krista Kralja - zaštitnika naše župe.“

Javna tribina pod nazivom „Ja jesam i hoću“ – Podižimo zajedno svijet o prevenciji i liječenju raka dojke, održat će se u Hotelu Brotnjo u Čitluku, dana 20.listopada 2021. godine (srijeda), s početkom u 19 sati.

U utorak 28. rujna u 15 sati na Trgu žrtava Domovinskog rata 2, u Čitluku, ponovno je održan molitveni skup, odnosno molitva krunice Božjega milosrđa u sklopu Međunarodne inicijative Iskra Milosrđa. Brojne prisutne vjernike je na početku pozdravio čitlučki župnik fra Miro Šego koji im je objasnio svrhu i nakane ove molitve, a posebno je podvukao činjenicu kako je Čitluk jedan od samo 3 grada iz BiH uz Prijedor i Novi Travnik koji su se odazvali ovoj međunarodnoj inicijativi.

Stranica 1 od 2