Apel sudionicima u prometu iz čitlučke policije medjugorje-info.com

Apel sudionicima u prometu iz čitlučke policije

Iz policijske postaje Čitluk uputili su priopćenje za medije u kojem apeliraju na strpljenje i oprez svih sudionika u prometu (vozača i pješaka) sljedećih dana kroz Međugorje.

Vozače posebno upozoravaju da poštuju prometna pravila te da se pridržavaju uputa prometnih policajaca.

”Pozivamo vozače autobusa da svoje prometovanje svedu na najmanju moguću razinu, posebno u odnosno na lokalne transfere. Upozoravamo da je strogo zabranjen ulazak i izlazak putnika iz autobusa na platou ispred crkve te bilo gdje na kolniku, odnosno cesti”, stoji u policijskom dopisu uz ”apel domaćim hodočasnicima da koriste alternativne putne pravce i parking prostore, a da glavnu prometnicu i veliki parking iza crkve ostave na raspolaganje gostima”.

”Na taj način ćete svi zajedno pridonijeti normalnom odvijanju prometa, odnosno pridonijeti prevladavanju gužvi i zastoja, koji su neminovni na ovakvim događajima. Naposljetku se nadamo da nećemo morati represivno djelovati te neodgovorne i nesavjesne vozače s njihovim vozilima isključivati iz prometa i propisno kažnjavati”, stoji u priopćenju policijske postaje Čitluk.