Sadržaj s oznakom: 33 Mladifest

Doris Mejak dolazi iz Pule. Učiteljica je engleskog jezika i ima 36 godina. U Međugorju je četvrti puta na hodočašću, a na Mladifestu sudjeluje treći put.

ZORAN KUZMANIĆ dolazi iz malog mjesta Premantura koje je 15 km udaljeno od grada PULE u Istri. Zoran ima 37 godina i radi kao dostavljač pošte u njegovoj općini.

Loreta radi kao vjeroučiteljica u dvije srednje škole u Istri, u Pazinu i Puli te uređuje vjerski program na Radio Istri.

TINA GALANT, dolazi iz mjesta Žminj u Istri. Studentica je crkvene glazbe u Rimu. Vjerojatno će imati poslanje voditi crkvene zborove u svojoj biskupiji kad se vrati sa studija, te obnoviti crkveno pjevanje sa ciljem da kroz liturgijsku glazbu još više privlači duše k Božjim visinama. Također cilj joj je unaprijediti kvalitetu pjevanja u crkvi.

Najveći problem našega vremena jest u PRAZNINAMA! Ispraznosti koje u nama stvaraju manjak BITNOGA i velike PRAZNINE. Pitanje prolaznoga i bitnoga je dakle PITANJE ŽIVOTA.

33. Mladifest 2022. završio je molitvom i sv. Misom na Križevcu u 5 sati ujutro, na blagdan Preobraženja Gospodinova 6. kolovoza, koju je predslavio fra Marinko Šakota, dosadašnji i dugogodišnji međugorski župnik od kojega se zadnje večeri Mladifesta, u petak 5. kolovoza na dirljiv način mons. Aldo Cavalli oprostio i zahvalio na dosadašnjoj službi u ime Svetog Oca i mladih cijeloga svijeta:  „Naš župnik fra Marinko će uskoro otići iz župe Međugorje, kako bi nastavio svoje poslanje u nekoj drugoj župi.

Tako je na neki način, ova peta večer Mladifesta, ovaj svojevrsni svečani kraj programa, bio ujedno i fra Marinkov oproštaj i uvođenje novog župnika i koordinatora programa fra Zvonimira Pavičića

I peti dan ovogodišnjeg 33. Međunarodnog susreta Mladih započeo je jutarnjom molitvom u 9,00 sati koju je predmolio fra Marinko Šakota. Nakon pjesme i plesa svoju katehezu održao je fra Renato Galić, mladi župni vikar na službi u Međugorju.

Popodnevni program bio je u znaku zajednice CENACOLO. Oni su imali svoje svjedočanstvo od 17,00 sati, a nakon večernje svete mise u 21,15 sati, također su imali i projekciju FILMA o Isusovom životu pod nazivom 'LA FESTA E' PER VOI' (SLAVLJE JE ZA VAS) koji su snimali zadnjih mjeseci ovdje u Međugorju i okolici.

Zaštitni znak svakog Mladifesta pa i ovog su PJESMA I PLES! 

Na Mladifest je došla grupa hodočasnika iz Slavonskog Broda. 

Najdojmljiviji trenuci Mladifesta upravo su ovi trenuci kontrasta svjetla i tame koju stvara MOLITVA PRED KRIŽEM I MEDITACIJA SA SVIJEĆAMA. 

I treći dan ovogodišnjeg 33. Međunarodnog susreta Mladih započeo je jutarnjom molitvom u 9,00 sati koju je predmolio fra Marinko Šakota i poveći broj mladih koji je ili sjedio u prvim klupama pred oltarom ili se povukao na klupe u hladovini. Ipak, kako je vrijeme odmicalo prema podnevu, unatoč tome što je postajalo sve toplije, plato ispred oltara postajao je sve ispunjeniji, rasplesaniji i nasmijaniji – moglo bi se reći da je Međugorje postalo veliki plesni podij obasjan zrakama žarkih sunčevih reflektora!

fra marinko

Objavljeno u Medjugorje | 3.8.2022.

'TVOJA KRUNICA ZA UKRAJINU'

Najveća poruka Međugorja je poziv na MIR! „MIR, MIR, MIR treba zavladati između čovjeka i čovjeka, i čovjeka i Boga!“ – odmah na početku ukazanja Gospa je poručila svrhu svog dolaska u Međugorje i nazvala se Kraljica Mira. Također nam je otkrila i najmoćnije oružje protiv rata i uništenja, a to je KRUNICA!

Drugoga dana Mladifesta, 2. kolovoza, nakon svete mise i molitve sedam Očenaša te blagoslova nabožnih predmeta, krenula je PROCESIJA sa GOSPINIM KIPOM na platou ispred vanjskog oltara. 

I popodne drugog dana Mladifesta obilježile su rijeke hodočasnika koje su se slijevale prema vanjskom oltaru crkve sv. Jakova. Klupe su već prije početka programa u 17 sati bile popunjene hodočasnicima pokazujući kako se ovi mladi ljudi ne boje SUNCA! Dapače, u duhu sv. Franje zajedno sa fra Marinkom, zahvalili su Bogu na bratu Suncu i svemu onome što nam ono daje.

Stranica 1 od 2