'TVOJA KRUNICA ZA UKRAJINU'

Najveća poruka Međugorja je poziv na MIR! „MIR, MIR, MIR treba zavladati između čovjeka i čovjeka, i čovjeka i Boga!“ – odmah na početku ukazanja Gospa je poručila svrhu svog dolaska u Međugorje i nazvala se Kraljica Mira. Također nam je otkrila i najmoćnije oružje protiv rata i uništenja, a to je KRUNICA!

KRUNICA u rukama i KRUNICA oko vrata bila je najmoćnije oružje kojim su i naši branitelji i molitelji pobijedili u našem Domovinskom ratu. Upravo ova pobjeda nad mnogo moćnijijm neprijateljem i na područjima na kojima ljudska politika i diplomacija ne može učiniti ništa, inspirirala je i mons. Jana Sobila, pomoćnog biskupa Zaporiško-kharkivske biskupije iz Ukrajine da se i u Međugorju organizira prikupljanje KRUNICA koje će se odnijeti u Ukrajinu i darovati svima onima koji je nemaju, a žele moliti za mir.

”Vojnici s kojima u zadnje vrijeme često komuniciram, govore da u najstrašnijim trenucima kada ljudi gube nadu, pomoć dolazi s neba. Spoznaju da ih nečija molitva, post i plašt Prečiste Djevice Marije koji je prostrt nad njima štiti od ranjavanja i smrti. Naši vojnici se oslanjaju na vrlo snažno oružje – krunicu. Uobičajeno ih je vidjeti s krunicama oko vrata koje nose blizu svojih srdaca. Krunica je, naime, vrlo slična Davidovoj praćki i pet kamenčića koje je imao u torbi i njima pobijedio Golijata” - rekao je mons. Sobilo u svojoj katehezi u utorak 2. kolovoza.

Zamolio je: „Molim sve vas dragi mladi da i vi darujete krunice za sve one u Ukrajini koji ih žele a nemaju ih. Krunica je najjače oružje protiv zla. Vaša će krunica biti poslana u Ukrajinu, u ruke onih koji je čekaju, koji proživljavaju strah i gube nadu. Krunica će im dati sigurnost da ih Majka štiti!“

Svi oni koji žele mogu donijeti i darovati krunice na štandu „TVOJA KRUNICA ZA UKRAJINU“ koji se nalazi na livadi sa štandovima ispred kapelice klanjanja. 

<