Knjižnica Ivana Pavla II. otvorena u edukacijsko-rehabilitacijskom centru

U Edukacijsko-rehabilitacijskom centru sv. Josip Radnik u Potpolju danas je otvorena i blagoslovljena „Knjižnica Ivana Pavla II“ kojoj je svoj fundus knjiga darovao fra Goran Azinović.

Na prigodnoj svečanosti zajedničku molitvu okupljenih u knjižnici predvodio je fra Nikola Rosančić, župnik župe sv. Blaža Gradnići, a nakon uvodne molitve nazočne je pozdravio fra Goran Azinović, koji je i blagoslovio novootvorenu knjižnicu.

Fra Goran je ovom prilikom kazao kako je sa svih svojih putovanja uvijek donosio knjige te da je kroz godine prikupio veliki broj knjiga.

– Često sam se pitao zašto to radim, ali evo sada to ima svoj smisao. Knjige poklanjam ustanovi sv. Josipa Radnika, gdje su edukacijsko-rehabilitacijski centar i Udruga Susret zajedno. Sada i vi ovdje imate mogućnost ako vam netko podari knjigu da je možete staviti i da se ovaj fundus knjiga, koji je već tu, može dodatno širiti. Knjižnicu smo nazvali Ivana Pavla II, ja ga najviše volim, a on je stvarno volio knjigu. Za njega se kaže da je bio mistik, molitelj, putnik, umjetnik.., no na poseban način puno je pisao i volio je knjigu. Onima koji budu ovdje dolazili neka knjige budu pomoć u duhovnom uzdizanju – kazao je fra Goran Azinović i dodao kako bi se danas otvorena knjižnica jednog dana mogla spojiti s Gradskom knjižnicom uz zahvalu svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta.

Otvaranju knjižnice, uz ostale uzvanike, nazočili su Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk, Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk i Ivo Bevanda, tajnik Općinskog vijeća Čitluk. Obraćajući se okupljenima, načelnik Radišić pozdravio je realizaciju projekta.

– Imamo prelijep edukacijsko-rehabilitacijski centar koji je sada još više uljepšan i obogaćen ovim knjigama. Nisam znao da je fra Goran skupljao knjige gdje god je bio i mučio se da ih donese, njemu jedno veliko hvala. Veliko mu hvala i na onome što je ovdje kao svećenik dao, a nedavno je rekao da Čitluk nikada neće zaboraviti i da će se u Čitluk uvijek rado vraćati. Vjerujem da će kada bude imao prilike doći u ovaj centar, a vjerujem da ćemo brzo završiti i zgradu Kulturno-informativnog centra, gdje ćemo imati veliku knjižnicu. Hvala fra Goranu na darovanim knjigama. Hvala mu i na svemu što je učinio u župi Krista Kralja Čitluk – kazao je načelnik općine Čitluk Marin Radišić.

Zahvalu fra Goranu na darovanim knjigama, ali i svima koji su pomogli u opremanju knjižnice uputila je Matea Brekalo, v.d. ravnateljice JU edukacijsko rehabilitacijski centar sv. Josip Radnik.

– Hvala vam fra Gorane. Ono što volite, dio sebe, ostavili ste nama. To nam jako puno znači. Hvala svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta: obitelji Raguž, mojim terapeutima koji su čistili poslije radnog vremena i slagali, Ivoni koja nam je bila velika pomoć. Na poseban način hvala Ivanu ispred Udruge fra Mladen Hrkać koja nam je poklonila vrijedna umjetnička djela i svima ostalima koji su sudjelovali u opremanju prostora. Ovo nam daje povod da budemo još otvoreniji prema drugima – poručila je Matea Brekalo.

U ime članova Udruge Susret na darovanim knjigama fra Goranu se zahvalila Iva Pehar.

Za kraj kažimo kako će „Knjižnica Ivana Pavla II“ imati identično radno vrijeme kao i JU edukacijsko-rehabilitacijski centar sv. Josip Radnik. Zainteresirani će moći uzeti knjigu na čitanje, što će se evidentirati u knjižnici uz broj osobne karte i broj mobitela čitatelja, te je nakon čitanja bez naknade vratiti u knjižnicu.

citluk.ba