Sadržaj s oznakom: fra Goran Azinović

U rubrici pitajte svećenika, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje slušatelji su ovog tjedna postavili pitanje: Što je listopadska pobožnost i kakvo je značenje moljenja krunice?

U rubrici "pitajte svećenika" koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje slušatelji su pitali: "Ostaju li vjernici stajati ili trebaju kleknuti na svetoj misi za vrijeme molitve Jaganjče Božji?"

“Ogovaranje nije ništa manje od klevetanja imena neke osobe.

Poslušajte duhovnu meditaciju fra Gorana Azinovića

U Edukacijsko-rehabilitacijskom centru sv. Josip Radnik u Potpolju danas je otvorena i blagoslovljena „Knjižnica Ivana Pavla II“ kojoj je svoj fundus knjiga darovao fra Goran Azinović.

Nadahnut porukama Mladifesta o čistoći srca i jednostavnosti života, fra Goran Azinović, župni vikar na odlasku iz Čitluka u svojoj večerašnjoj propovijedi osvrnuo se na neka nepoželjna ponašanja DOMAĆINA i HODOČASNIKA, posebice onih koji traže komotnost, tempiraju večere i doručke u vrijeme programa u crkvi i tako, osim što sami ne idu, prijeće i samim župljanima odlazak na misu. 

Fra Goran Azinović, na službi kapelana u Čitluku, iako je tek 7 godina svećenik, iza sebe već ima brojna književna ostvarenja. Pisanje, prikupljanje materijala, stvaranje… za njega su „liječenje duše“ i dokaz njegove vjere u poznatu staru izreku: „Riječi lete, pismo ostaje!“

U Međugorju se Blagdan Uzvišenja svetog Križa ne slavi 14. rujna kad inače spada po liturgijskom kalendaru, nego prve nedjelje nakon Male Gospe, svetom misom na brdu Križeva.

U ponedjeljak 1. ožujka večernju svetu misu u crkvi sv. Jakova u Međugorju predslavio je fra Goran Azinović, župni vikar u Čitluku.

Jedna moja župljanka se hvali kako je putovala na hodočašće u Svetu zemlju, posjetila mjesta gdje je Isus umnažao kruh, izrekao, blaženstva, njegov grob…

U rubrici pitajte svećenika, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje slušatelji su postavili pitanje: Trebamo li ići na ispovijed ili je dovoljno samo se pokajati ukoliko smo nenamjerno propustili nedjeljnu misu?

Svećenici su posljednji most između Neba i zemlje, a Crkva je posljednje utočište spasenja.

U subotu 11. srpnja 2020. na blagdan sv. Benedikta, zaštitnika Europe, večernju svetu misu u Međugorju je predslavio čitlučki kapelan fra Goran Azinović.

U ponedjeljak 18. svibnja 2020. Crkva slavi 100. obljetnicu rođenja velikog pape prijatelja Hrvata i Međugorja sv. Ivana Pavla II..

U sinoćnjoj emisiji Agape fra Mario Knezović urednik i voditelj emisije ugostio je fra Gorana Azinovića župnog vikara u župi Krista Kralja u Čitluku.

Propovijed na Uskrs 2020.

Stranica 1 od 3