VIDEO Župljani Čerina danonoćno pet dana čitaju Bibliju, čitači se smjenjuju svakih pola sata hercegovina info

VIDEO Župljani Čerina danonoćno pet dana čitaju Bibliju, čitači se smjenjuju svakih pola sata

Župljani Čerina danonoćno pet dana čitaju Bibliju, čitači se smjenjuju svakih pola sata

Zvonjavom crkvenih zvona s crkve u Čerinu (općina Čitluk) jučer je u 13 sati započelo je danonoćno čitanje Biblije. Duhovna je ovo priprava svih župljana ove župe za najveći blagdan Uskrs, ali i lijepa korizmena priča, javlja hercegovina.info.

Čitanje je otpočelo biblijskim bdjenjem, kojemu se odazvao veliki broj župljana, a započeo ga je župnik fra Velimir Bagavac koji je, predvodeći zajedničku molitvu, najprije zazvao Božji blagoslov na sve čitače.

Čitanje se neće prekidati, osim tijekom jutarnjih misnih slavlja.

"Zvonjavom zvona na crkvi jučer u 13 počelo je čitanje biblije i ono će trajati do četvrtka, točnije do večernje svete mise taj dan. Čitači se izmjenjuju svakih pola sata. Crkva je otvorena danonoćno i tko god želi može doći u bilo kojem trenutku, slušati Božju riječ", kaže za Hercegovina.info čerinski župni vikar fra Tomislav Sablje.

Župljani se smjenjuju u čitanju."Imamo oko 90 prijavljenih čitača i kako sam rekao oni se smjenjuju svakih pola sata. Čitači su mahom naši župljani. Veliki broj ljudi dolazi samo slušati. Čitanje se prekida jedino u vrijeme jutarnje svete mise koja je u koja započinje u 07:00 sati. Po završetku mise nastavlja se s čitanjem Biblije", kaže nam fra Tomislav.