Sadržaj s oznakom: Hercegovina

Mjesto Kočerin, koje se nalazi nadomak Širokog Brijega u Bosni i Hercegovini, osim što je poznato po Kočerinskoj ploči, jednom od najvažnijih srednjovjekovnih kamenih natpisa pisanih bosančicom, također je poznato po najvećem mozaiku sv. Franje na svijetu, koji se nalazi na pročelju Kočerinske crkve, a izradio ga je zagrebački umjetnik Ante Starčević 1980. godine.

Na današnji dan 14.09 1993 pripadnici “Prozorskog bataljona”, uz sudjelovanje još nekoliko postrojbi u ranim jutarnjim satima upadaju u selo Uzdol i pri tome čine nezapamćen zločin.

U nedjelju, 1.kolovoza u 12 sati, služit će se sveta misa na Barama, Blidinje. To je druga sveta misa ove godine na Divojačkom groblju, te je jedna od posjećenijih svetih misa na Poljima. Ova se sv. misa još tradicionalno zove kosidbena, jer pada u vrijeme kosidbe.

Svećenici Hercegovine, brojni franjevci i vjernici, vidjelica Vicka Ivanković… oprostili su se od fra Martina Planinića, hercegovačkog mučenika kojem jednako mira nisu dali ni komunistički dužnosnici nekad, a ni vjerski dužnosnici novijeg vremena.

BiH ima 1 149 osoba koje imaju 100 i više godina, od kojih je 820 žena i 329 muškaraca. Stručnjaci ističu kako je dulji vijek žena u odnosu na muškarce uobičajena pojava u cijelom svijetu te da postoji više čimbenika koji na to utiču.

Kroz biljno lječilište časne sestre Ljubice Kovač iz Posušja prošle su tisuće i tisuće ljudi. U prvom članku za portal Hercegovina.info govorila je o tome kako je podigla na noge svoje roditelje, kako se i sama borila s bolestima koje su je snalazile, te svom prvom pacijentu. U drugom dijelu za Hercegovina.info osvrnula se na borbu brojnih parova s neplodnošću, ispričala nam je kako je izliječila jednog ministra, djevojku koja je bolovala od alopecije i još štošta.

U četiri minute Marta je riješila 44 matematička zadatka, što znači da je za svaki imala oko pet sekundi. U svojoj je kategoriji najbolja.

U stolačkom naselju Hodovo, uz lokalnu prometnicu prema Stjepan Krstu sinoć je po drugi puta je stučen i devastiran Gospin kip, koji je prvi puta slomljen i obezgavljen 20. studenog prošle godine.

Od 4. do 7. veljače, u povodu 76. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću

Fra Miljenko Šteko, hercegovački provincijal, napisao je pismo posuškom i rakitskom župniku.

Zorana Bešlić, koja je bila razrednica petero od osmero mladih koji su preminuli u nezapamćenoj tragediji kod Posušja na dočeku nove godine, oprostila se od njih dirljivim statusom na Facebooku.

Sprovodni obredi za tragično preminule mlade iz Posušja započinju sutra u 12 sati. Na gradskom groblju Martića križ u Posušju u 12 sati bit će održan sprovod Mirele Rezo, a u 14 sati Stjepana Jukića.

Ima li ljepše, slađe blagdanske čestitke od čestitke ovih duvanjskih trojki, koji su 7. studenog proslavili treći rođendan.

Jela Mabić je na Badnji dan u 106. godini života napustila ovaj svijet.

U stolačkom naselju Hodovo tijekom noći je slomljen i obezglavljen Gospin kip kojeg je, zajedno s obitelji, izgradio mještanin Ante Antunović.

Gledajući je sinoć kako ponosno kroči na pragu devedesete i osmijehom koji zrači, ne može čovjek ostati ravnodušan. Što su tereta podnijela ta pleća zna samo baka Zdravka.

Stranica 1 od 3