Sadržaj s oznakom: Devetnica

Prvi dan devetnice

Hvaljen Isus i Marija! Dragi molitelji devetnice, evo nas u četvrtoj, svibanjskoj devetnici. Mjesecu posvećenom Blaženoj Djevici Mariji. Tko može bolje razumjeti, voljeti, ljubiti, praštati, strpljivo sve podnositi, grliti nego…
Objavljeno u Devetnice | 17.5.2022.

Devetnica sv. Filipu Neriju

17. svibanj – Filipova poniznost

Devetnicu Mariji Pomoćnici molimo devet dana prije njezinog blagdana 24. svibnja, prije svakog 24. u mjesecu ili prema potrebi! Marija Pomoćnica, velika je pomoć u obiteljskim problemima, za traženje posla i sređivanje ekonomske situacije. O tome svjedoče sve crkve i kuće koje je don Bosco izgradio.

Objavljeno u Devetnice | 13.5.2022.

Devetnica svetoj Riti

Danas započinjemo devetnicu svetoj Riti. Sveta Rita je svetica nemogućeg.

Objavljeno u Devetnice | 4.5.2022.

Devetnica Gospi Fatimskoj

Molitva za svaki dan devetnice:

Sveti Leopolde Bogdane, Gospodin te je obogatio velikim blagom milosti za one koji se tebi utječu. Molimo te, isprosi nam živu vjeru i žarku ljubav, da uzmognemo biti trajno sjedinjeni s Bogom po njegovoj svetoj milosti.

„Božji influencer“ i „cyber svetac“ Carlo Acutis rođen je 3. svibnja 1991. u Londonu od oca Andree Acutisa i majke Antonie Salzano. Nedugo nakon njegova rođenja, obitelj se preselila u Milano.

Gospa je više puta spominjala molitvu i devetnicu Duhu Svetomu (molitve tijekom devetnice nalaze se nakon Gospinih poruka):

Tekst ove devetnice namijenjen je za dvije svrhe: može se upotrijebiti kao priprava pred liturgijski blagdan bl. Ivana Merza 10. svibnja, ili za bilo koju prigodu povezanu s proslavom njegovih obljetnica. Druga svrha jest da posluži vjernicima kao molitva za dobivanje milosti po zagovoru bl. Ivana. Tom prigodom nakon završetka molitava predviđenih za svaki dan treba nadodati i posebnu molitvu za postignuće tražene milosti (str. 34).

Objavljeno u Devetnice | 30.4.2022.

Devetnica Gospi Loretskoj

Himna Gospi Loretskoj

Sveti Pelegrin živio je u četrnaestom stoljeću.

Objavljeno u Devetnice | 15.4.2022.

Devetnica Božjega milosrđa

PRVI DAN

DEVETNICA NA ČAST KRVI KRISTOVE (moli se kroz 9 dana uz druge molitve na čast Krvi Kristove)

Stranica 1 od 12