Sadržaj s oznakom: Devetnica

Godine 1884., u kući zapovjednika Agrellija, Majka Božja priopćila je način moljenja ove posebne devetnice.

Još u Starom zavjetu je zapisano da je sveti i spasonosni običaj moliti za pokojne. Isus nije mogao zadrati suze na Lazarovom grobu, a Crkva koja poznaje Isusa ne prestaje hrabriti svoju djecu da mole za pokojne i da za njih čine djela ljubavi prema bližnjima.

Svaka devetnica na čast sluzi Božjem ocu Anti Gabriću je lijepa, ali ova listopadska je posebna. On je kruna svih ovih devetnica. Ona nas priprema na proslavu njegova prijelaza iz ovog vremenitog života u vječni koji se dogodio 20. listopada 1988. 

Devetnicu svaki dan početi molitvom:

Je li grijeh prekinuti post ili devetnicu u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" objasnio je fra Roko Bedalov.

Objavljeno u Devetnice | 25.9.2023.

Devetnica svetom Franji

Uvodna molitva

Devetnica svetoj Maloj Tereziji

Evo nas u rujanskoj devetnici. Školska godina je već započela. Škole su otvorile svoja vrata kroz koja su prošle tisuće učenika. Ono što će se događati u školama važnije je od onoga što se događa u našim tvornicama, poduzećima, uredima i drugim ustanovama. Pitanje je kakav odgoj nudimo djeci i mladima. 

“Jer anđelima svojim zapovijedi da te čuvaju na svim putovima tvojim !” (Ps 91;11)U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Draga braćo i sestre, pozivamo Vas da nam se priključite u molitvi devetnice sv. Padre Piju uoči proslave njegova blagdana (23. rujan). Molimo zajedno za naše obitelji, svoje osobne potrebe, a posebno za Crkvu i sve one kojima je najpotrebnije Božje Milosrđe.

POBOŽNOST – KROZ DEVET DANA

Sveta Majka Terezija je svoje sestre učila da u trenutcima velike potrebe mole tzv. ‘olujnu devetnicu’ s prekrasnom marijanskom molitvom sv. Bernarda, te je svjedočila da je po njoj primila velike blagodati.

Podrijetlo i način moljenja. Pobožnost, koju je sastavljač ove knjižice nazvao «Devetnica Kraljice krunice» novijeg je datuma.

1. DAN DEVETNICE

Objavljeno u Devetnice | 30.8.2023.

Devetnica Maloj Gospi

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Stranica 1 od 14