Sadržaj s oznakom: Devetnica

Je li grijeh prekinuti post ili devetnicu u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" objasnio je fra Roko Bedalov.

Objavljeno u Devetnice | 25.9.2022.

Devetnica svetom Franji

Uvodna molitva

Devetnica svetoj Maloj Tereziji

“Jer anđelima svojim zapovijedi da te čuvaju na svim putovima tvojim !” (Ps 91;11)U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Draga braćo i sestre, pozivamo Vas da nam se priključite u molitvi devetnice sv. Padre Piju uoči proslave njegova blagdana (23. rujan). Molimo zajedno za naše obitelji, svoje osobne potrebe, a posebno za Crkvu i sve one kojima je najpotrebnije Božje Milosrđe.

POBOŽNOST – KROZ DEVET DANA

1. DAN DEVETNICE

Sveta Majka Terezija je svoje sestre učila da u trenutcima velike potrebe mole tzv. ‘olujnu devetnicu’ s prekrasnom marijanskom molitvom sv. Bernarda, te je svjedočila da je po njoj primila velike blagodati.

Objavljeno u Devetnice | 30.8.2022.

Devetnica Maloj Gospi

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Danas započinje devetnica svetom Marku Križevčaninu, trećem kanoniziranom hrvatskom svecu, mučeniku. Zbog vjere u Boga, svetu Katoličku crkvu i svetog oca papu, svetoga Marka i njegova dva prijatelja Stjepana Pongrácza i Melhiora Grodzieckog, tirani su 6. rujna 1619. uvečer ucijenili ucjenom kojoj oni nisu mogli udovoljiti: „Kad je tako, onda se spremite na smrt!” Oni su upitali: „A zašto moramo umrijeti?” Dobili su odgovor: „Zato što ste papisti”.

Prije nego počneš moliti, potraži neko tiho mjesto koje će ti pomoći u molitvi; najbolje u crkvi ili u kapeli pred Presvetim Sakramentom. Neka u tebi sve utihne, jer Bog je prijatelj tišine. On nas uvijek čeka u tišini – da nam govori i da nas sluša. “U tišini našeg srca Bog govori o svojoj ljubavi; u tišini našeg srca, mi prepuštamo Isusu da nas ljubi” (Majka Terezija)

Objavljeno u Devetnice | 23.8.2022.

Devetnica Gospi od suza

Dragi štovatelji drage nam Majke Gospe od Suza, od danas počinje devetnica koja će se moliti do 31.kolovoza. Kroz to vrijeme moliti ćemo na sve naše nakane krunicu Gospi od Suza.

Tražite posao?

Objavljeno u Devetnice | 6.8.2022.

Devetnica Velikoj Gospi

Pripravna molitva za svaki dan:

Stranica 1 od 13