Najava: Prvo organizirano hodočašće iz Čitluka u Međugorje

Župa Krista Kralja iz Čitluka i Udruga Zavjet Gospi organiziraju prvo organizirano hodočašće iz Čitluka u Međugorje povodom 39. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju!

Hodočašće je planirano na uočnicu 24. lipnja. Okupljanje je u 16,00 sati ispred župne crkve u Čitluku, kako bi se pješice stiglo na svetu misu uočnice ukazanja u Međugorju.

Predstavnik Udruge - za portal medjugorje-info.com - objasnio je kako je Udruga Zavjet Gospi nastala iz želje nekolicine vjernika kojima je želja revnije živjeti Gospine poruke, te očuvati stare katoličke tradicije ovog kraja. Neki od ciljeva su da se općina Čitluk posveti Kraljici Mira, te se prikladnim znakovljem označi kao „Gospina dolina“; vraćanje starog katoličkog pozdrava „Hvaljen Isus i Marija“ u svakodnevnu praksu, aktivno provođenje borbe protiv psovke u narodu, te da se nastoji biti u svom življenju Gospin učenik.

Okupljanje Udruge je započelo na blagdan Blagovijesti 25.3.2020. i to na početku preko Whatsapp grupe koja je u jednom trenutku brojala i do 170 članova. Za vrijeme korona izolacije djelovali su više molitvenom podrškom, a svoj prvi sastanak, na kojem su izabrali Osnivački Odbor, koji ima za cilj osnivanje Udruge ZAVJET GOSPI imali su tek nedavno, 10. lipnja 2020. Ovo Hodočašće Brotnjaka Gospi za 39. obljetnicu Njezinih ukazanja je njihova prva konkretna inicijativa. Organizatori se nadaju dobrom odazivu i brojnim milostima, a mi im želimo da ih i za sve druge njihove inicijative prati Njezin zagovor!

udruga-zavjet-gospi.jpg

Paula Tomić/medjugorje-info.com