Sadržaj s oznakom: Udruga Zavjet Gospi

Još jednu molitvenu inicijativu kao pripravu za 40. Obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju osmislili su župljani župe Krista Kralja u Čitluku organizirani u udrugu „Zavjet Gospi“.

Gospa nas često u svojim porukama poziva na neprestanu molitvu. Upravo zbog želje odgovoriti i živjeti Gospine pozive, kroz cijeli mjesec listopad, članovi grupe „Zavjet Gospi“ i molitvene grupe „Gospa, Majka moja“ koje čine vjernici iz župe Međugorje i okolnih župa, svaki dan u 15.05 sati molili su krunicu Božanskog Milosrđa oko kipa Uskrslog Isusa iza međugorske crkve sv. Jakova.

Nekako smo navikli objavljivati i čitati vijesti u kojima su se pojedini hodočasnici ili hodočasničke grupe iz različitih udaljenih mjesta odlučili na hodočašće u Međugorje. Ova vijest je potpuno obrnuta, naime članovi molitvene grupe „Gospa Majka moja“ koju čine župljani i vjernici iz okolnih župa, pješice su hodočastili Gospinom svetištu na Šćitu - Rama.

Udruga Zavjet Gospi postavila je na ulazima u općinu Čitluk jumbo plakate s natpisima Dobro došli Kraljici mira! i Idite u miru! i fotografijom međugorske crkve.

Nakon uspješno organiziranog prvog hodočašća iz Čitluka u Međugorje na uočnicu Gospinih ukazanja, u Brotnju, ali i šire, ne prestaje se pričati o događaju koji je okupio nekoliko tisuća Brotnjaka. Cijele obitelji pješice su hodočastile kako bi zahvalile Gospi za sve primljene milosti tijekom ovih 39 godina. „Gospe, hvala! Ovakvo zajedništvo i radost na licima ljudi nismo vidjeli od početka 80-ih!“, reakcije su nekih od sudionika.

Brojni hodočasnici, župljani župa Čitluk, Gradina, Čerin, Gradnići i Međugorje, predvođeni fra Mirom Šegom, čitlučkim župnikom, stigli su pred međugorsku crkvu oko 17,30 sati.

Župa Krista Kralja iz Čitluka i Udruga Zavjet Gospi organiziraju prvo organizirano hodočašće iz Čitluka u Međugorje povodom 39. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju!