Župljani organizirani u molitvene inicijative

Gospa nas često u svojim porukama poziva na neprestanu molitvu. Upravo zbog želje odgovoriti i živjeti Gospine pozive, kroz cijeli mjesec listopad, članovi grupe „Zavjet Gospi“ i molitvene grupe „Gospa, Majka moja“ koje čine vjernici iz župe Međugorje i okolnih župa, svaki dan u 15.05 sati molili su krunicu Božanskog Milosrđa oko kipa Uskrslog Isusa iza međugorske crkve sv. Jakova.

Podsjetimo kako molitvena grupa 'Gospa, Majka moja' svako jutro do 40 -te godišnjice Gospinih ukazanja u 5,00 sati ujutro moli svetu krunicu na Brdu ukazanja. Ova molitvena inicijativa započela je 26. 6. 2020 i trajati će do 25. 6. 2021., i naziva se „365-ica“. Osim toga Grupa organizira i druge molitvene aktivnosti poput hodočašća Gospi Ramskoj, svake subote hodočašće u crkvu Božanskog Milosrđa u Šurmancima, svake nedjelje svetištu Presvetog Srca Isusova u Studence kao i svakog utorka u svetište sv Ante na Humac, a sve s prolaskom iz Međugorja kao i molitva za Branitelje kod Križa u Čitluku svake srijede u 17h. Također su se organizirali u molitvi velike devetnice za pripremu 40. Obljetnice Gospinih ukazanja koju mole svakog 25. u mjesecu (dosada dva puta u 9. i 10. mj.) na način da je kod Gospinog kipa na Brdu Ukazanja taj dan 24 sata pokriven nečijom prisutnošću i molitvom.

U mjesecu STUDENOM I PROSINCU namjeravaju svake nedjelje u 6,40 sati kod kipa Uskrslog Isusa moliti Zlatnu krunicu, a svakog ponedjeljka u 15,00 sati moliti krunicu Božanskog Milosrđa i krunicu Djeteta Isusa u sklopu priprave za Božićna otajstva.

Također članovi grupe svakog drugog dana u mjesecu kod Plavog križa u 8,15 sati predvode molitvu krunice na Gospine nakane i u znak zahvalnosti za sve primljene milosti tokom ovih godina ukazanja.

Jedan od članova molitvene grupe ovako je opisao ovo iskustvo: „Isus je često puta odlazio na brdo da se moli. I brda su doista u cijeloj katoličkoj tradiciji sveta mjesta koja nas približavaju Bogu, kao brdo Sion, Tabor ili druga navedena u Bibliji. Znam puno ljudi koji kažu zašto ići u Međugorje kad imamo Mariju i u svojim crkvama. I ja sam prije mislio da je dovoljna obiteljska i moja osobna molitva u kući ili u crkvi, tako da sam većinu puta išao na Podbrdo većinom kada sam morao radi posla. A sada, nakon ovih 125 dana, pomalo shvaćam zašto je Brdo Ukazanja tako važno, i zašto je bitno tamo moliti. Svaki dan prije desetka krunice čitamo Gospine poruke, a one na Brdu imaju sasvim jednu drugu dimenziju dubine i majčinstva. Ovo je samo jedna od stvari koja tu obogaćuje naše duše za velike promjene u našim životima.“ A.M.

zupljani-organizirani-u-molitvene-inicijative-zavjet-gospi-gospa-majka-moja_1.jpg

zupljani-organizirani-u-molitvene-inicijative-zavjet-gospi-gospa-majka-moja_2.jpg

zupljani-organizirani-u-molitvene-inicijative-zavjet-gospi-gospa-majka-moja_3.jpg

zupljani-organizirani-u-molitvene-inicijative-zavjet-gospi-gospa-majka-moja_6.jpg

zupljani-organizirani-u-molitvene-inicijative-zavjet-gospi-gospa-majka-moja_5.jpg

zupljani-organizirani-u-molitvene-inicijative-zavjet-gospi-gospa-majka-moja_4.jpg