Najavljujemo: 12. Didakovi dani od 8. do 11. listopada

Dvanaesti po redu Didakovi dani, kulturna manifestacija, koju u čast velikog hercegovačkog svećenika, prosvjetitelja i vizionara fra Didaka Buntića, u njegovoj rodnoj župi Gradnići organizira Hrvatsko-kulturno umjetničko društvo Didak, ove godine održavat će se kroz četiri dana, od 8. do 11. listopada.

Kao i svih dosadašnjih, tako je i za ovu godinu pripremljen bogat i raznovrstan kulturni program, a Didakovi dani svečano će otpočeti u njegovoj rodnoj Paoči 8. listopada polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomen kuće u 11 sati.
Sat kasnije, u Gradićima s radom će započeti likovna kolonija 'Didak.

Istoga dana u 19 sati u Maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru biti će upriličeno otvorenje izložbe umjetničkih djela s likovne kolonije „Krešimir Ledić“ na temu „Lik i djelo fra Didaka Buntića“.

Program prvog dana nastavlja se u 20 sati u Dvorani Ivana Pavla II u Međugorju koncert će održati učenici Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba.

Otvorenje i premijera predstave „Učiteljice“
Svečano otvorenje Didakovih dana biti će u petak 9. listopada s početkom u 18 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a čast da je otvori pripast će predsjedatelju Predsjedništva BiH dr. Draganu Čoviću, pokrovitelju manifestacije.

Premijera predstave „Učiteljice“ uslijedit će nakon svečanog otvorenja 19 sati. Tekst za predstavu je napisao Dragan Komadina. Režiser je Robert Pehar, a predstavu izvode članovi glumačke sekcije HKUD-a Didak Gradnići.

Treći dan manifestacije započinje u 18 sati koncertom odabranih u župnoj crkvi sv. Blaža u Gradnićima.

Posljednjeg dana biti će otvorena izložba radova likovne kolonije Didak s početkom u 17 sati u župnoj dvorani.

U 18 sati u župnoj crkvi nekadašnji župnik fra Dinko Maslać će proslaviti Zlatnu misu.