Učenici OGŠ Brotnjo izvanredni na međunarodnim natjecanjima

Učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo ne prestaju oduševljavati svojim rezultatima na natjecanjima.

Nakon osvojenih nagrada u Sarajevu, mladi talentirani Brotnjaci odvažili su se nastupiti i na dva međunarodna natjecanja: u Srbiji i Hrvatskoj.

Učenici flaute, u klasi prof. Tine Korać, ostvarili su zapažen uspjeh na Međunarodnom natjecanju drvenih puhača u Požarevcu (Srbija), održanom od 23. do 26. travnja 2015. godine. Natjecanje ima već dugu tradiciju i na njemu nastupaju najbolji od najboljih. Tome svjedoči izuzetno jaka konkurencija iz Slovenije, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine te jako strog režim ocjenjivanja. Natjecatelja je bilo uistinu mnogo u svim kategorijama, zbog čega su osvojene nagrade učenika još značajnije.

Važno je istaknuti da su naši učenici nastupili na visokoj izvođačkoj razini te nisu nimalo odudarali od okvira kvalitete ostalih, već uigranih poznatih škola s dugogodišnjom tradicijom, a bodovi su bili vrlo blizu i odlučivale su nijanse.

Ana Pehar (III. razred, flauta) osvojila je treću nagradu za odličan nastup u predkategoriji, sa osvojenih 89 bodova, dok je Barbara Čarapina (VI. razred, flauta) za svoj nastup dobila 89,33 boda i treću nagradu u drugoj kategoriji.

U prvoj kategoriji komorne glazbe, u kojoj su se natjecali svi učenici osnovnih glazbenih škola iz navedenih zemalja, Maro Bulić (V. razred, flauta) i Lara Jurešić (IV. razred, gitara) oduševili su publiku i žiri te dobivši visokih 97,66 bodova odnijeli zasluženu prvu nagradu.

Žiri je bio sastavljen od renomiranih profesora flaute i vrhunskih glazbenika, a predsjednika žirija za flaute – Janoša Balinta (Mađarska) učenici su imali priliku čuti na izvanrednom koncertu održanom u sklopu natjecanja.

Osim Srbije, vijesti o uspjehu stižu i s međunarodnog natjecanja „Daleki akordi“, održanog u Splitu prošli tjedan. Na spomenutom natjecanju, Sara Brkić - učenica II. razreda na violini, u klasi prof. Irene Vučić osvojila je prvu nagradu sa 96 bodova i dobila sve pohvale i pozitivne komentare za nastup. Konkurencija je bila izuzetno jaka, a natjecatelji su bili iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

Uspjeh učenika dijele i ponosni roditelji, nastavnici koji su ih pripremali: Irena Vučić (prof. violine), Tina Korać (prof. flaute) i Željko Mandarić (nast. gitare) te ravnatelj OGŠ Brotnjo u Čitluku, prof. Jure Sušac, koji je učenike pratio na natjecanje u Srbiju.

Za više vijesti iz Hercegovine kliknite OVDJE