Veliki broj vjernika na molitvi krunice Božjega milosrđa u Čitluku

Udruga “Zavjet Gospi” i župa Krista Kralja Čitluk ponovno su organizirali molitvu krunice Božjega milosrđa u nedjelju Božjega milosrđa 11. travnja 2021. u 15 sati na Trgu žrtava Domovinskog rata 2, ispred KIC-a odnosno između općine i policije.

Veliki broj vjernika okupio se već oko 14,50 sati na molitvi krunice i litanija Božjega milosrđa koje je u 15,00 sati započeo predmoliti čitlučki kapelan fra Goran Azinović, a pjesmom uveličao zbor čitlučke FRAME.

U završnoj molitvi fra Goran je zavapio: „Kroz tvoje Božansko i neiscrpno milosrđe molimo te Božansko milosrđe koje smo zazivali i kojemu se utječemo i neprestano molimo, da blagosloviš sve naše živote, da blagosloviš svu našu župu i naše obitelji i sve one ljude koji su došli danas da mole s nama. Gospodine danas si rekao da ćeš izliti obilje svoga milosrđa i svoga blagoslova na one koje te budu zazivali. Zato zazivamo tvoje milosrđe, neka poteknu žive vode tvoje krvi i vode, neka se na ovaj grad, na ovu župu izlije sila Duha Svetoga. Neka Kristova krv i Kristova voda poteče u našim životima, u našoj župi, ovim gradom. Neka Božansko milosrđe pobjedi i neka nas zaštiti od zla, od svih utjecaja sotone, od svake fizičke i duhovne bolesti, svih onih opačina koje nam dolaze u život. Neka nas Isus po svojoj snazi oslobodi.“

Svi okupljeni ponovili su na kraju svoj 'Amen' riječima: 'Isuse, uzdamo se u tebe!'

Želja organizatora bila je Brotnjo, a onda i šire područje, ujediniti u molitvi i zajedništvu te zazvati Božansko milosrđe na naš hrvatski narod i domovinu” jer ”Vrijeme u kojemu živimo nosi teško breme cijelom svijetu, a također i našem narodu Brotnja i Hercegovine, stoga utecimo se tom daru koji nam Isus dade – Božjem milosrđu. Kako sam Isus govori sestri Faustini: ‘Čovječanstvo neće naći mira dok se s pouzdanjem ne obrati Mome milosrđu’.

Redovitim nakanama Iskre Milosrđa pridružene su posebne nakane: za milost prestanka pošasti koronavirusa, ozdravljenje bolesnih, snagu i ustrajnost medicinskom osoblju i svima koji ulažu napore u svladavanju životnih teškoća nastalih širenjem bolesti, za zajedništvo, jakost i svetost Crkve u ovim teškim vremenima.