3 molitve koje će Bog uvijek uslišiti

„Dakle: ako vi, premda ste zli, možete davati djeci svojoj dobre darove, koliko će više Otac vaš nebeski dati dobra onima koji ga mole?“ (Matej 7,11)

Ovdje vidimo kako Isus ne postavlja nikakve uvjete za uslišenje molitve, kao što su vjera ili usklađenost s Božjom voljom.

O tome je govorio na drugim mjestima i ovdje se ti uvjeti podrazumijevaju. Ovom se prilikom Isus bavi prekrasnom istinom da Otac obilno daje onima koji od Njega traže.

Premda postoje uvjeti za uslišenje molitava, neke zahtjeve Bog uvijek uslišava, zato što su uvijek po Njegovoj volji i uvijek su traženi s vjerom. Među takvim molitvama je i iskrena molitva za oprost grijeha. „Ako priznajemo svoje grijehe, vjeran je on i pravedan: oprostit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravednosti.“ (1. Ivanova 1,9)

Bog ne škrtari s oprostima. On uvijek uslišava iskrenu molitvu onih koji osjećaju teret krivice i traže milost.

Druga molitva koju će Bog uvijek uslišiti je molitva za silu Svetoga Duha da se ispunimo ljubavlju, tako da možemo savršeno odzrcaliti Kristov karakter. Ispuniti se silom ljubavi znači biti posvećen. Ljubav je osnovna osobina onih koji će vječno nastavati u Božjem vječnom kraljevstvu. Bog može dopustiti i nekim težim iskustvima da nas sretnu na našem životnom putu, ali uvijek s ciljem da nam pomognu kako bismo rasli u ljubavi.

Treća molitva koju će Bog uvijek uslišiti je molitva da steknemo mir u svom srcu i umu. Premda možemo biti okruženi atmosferom sukoba, Bog će nam uvijek dati mir ako se uzdamo u Njega. Pogledajmo Isusa kad je odlazio na križ, pogledajmo Stjepana dok je čekao da bude kamenovan! Sve su mogli izdržati, jer je božanski Očev mir ispunjavao njihovo srce.