5 stvari koje možete učiniti za kršćane u Iraku

Poput kršćana širom svijeta, i mi smo užasnuti s progonstvom kršćana u Iraku.

O progonjenim sljedbenicima Puta čitamo u Djelima apostolskim, u isto nas uvjerava crkvena povijest, a i danas svjedočimo identičnom slučaju. Sam Gospodin Isus Krist naglasio je stvarnost blagoslova koji će imati oni koji pate radi vjere:

“Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko!« »Blago vama kad vas – zbog mene – pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas!«.” (Matej 5,10-12)

Dok razmišljamo o svim stvarima, postoji nekoliko stvari koje možemo učiniti za progonjenu Crkvu u Iraku, kako piše portal Biblestudytools:

1. Dobro se informirajte. Budite oprezni što čitate i gledate, jer danas svatko može svašta objaviti na internetu. Postoji mnoštvo novinskih agencjia koje iznose istinu, no ima i onih koji to ne čine. Budite mudri u odabiranju medija kojemu možete vjerovati.

2. Koristite svoj utjecaj. Mnogi od nas vjeruju da ne mogu ništa promijeniti, no to nije istina. Možete jednostavnim telefonskim pozivom kontaktirati one koji su na višim pozicijama. Možete utjecati na prijatelje putem Facebooka, Twittera i dr. kako bi se uključili u problem i bili spremni pomoći. Pokrenite se i upotrijebite ono što imate.

3. Dajte. Mnoštvo organizacija prikuplja pomoć za progonjene vjernike. Premda će biti teško dostaviti potrebne namirnice progonjenim vjernicima u Iraku, moramo biti spremni odvojiti sredstva za potrebite.

4. Ako ste pozvani, idite. Ne trebamo nekoga tko će glumiti heroja ili osobu s mučeničkim kompleksom koja će pretrčati granicu misleći kako će time usrećiti nekoga. No, ako osjećate poseban Božji poziv, odgovorite na njega. Današnjoj Crkvi su potrebni ljudi koji će odgovoriti na Božji poziv i odvažno krenuti u akciju.

5. MOLITE! Ona je najmoćnija stvar koju možemo učiniti. Zajedno trebamo vapiti Ocu Nebeskom.

Molite Ga da intervenira u ime naših braće i sestara u vjeri.

Molite za iračke kršćane koji moraju napustiti svoje domove zbog prijetnje smrću.

Molite da Bog zaštiti živote roditelja i djece.

Molite se da ih Bog opskrbi potrebnom hranom, smještajem i sigurnošću.

Molite da budu ohrabreni Svetim Duhom.

Molite da svjedoče evanđelje i u ovim strašnim danima.

Označeno u