BOŽJE PISMO SUPRUGU „Voljet ćemo je zajedno...“

Ova žena koja je pokraj tebe u vjenčanici, prepuna emocija, ona je moja. Ja sam je stvorio.

Uvijek sam želio najbolje za nju. Nikada nisam oklijevao dati svoj život za nju.

Povjeravam ti je. Uzet ćeš je iz mojih ruku i biti odgovoran za nju.

Kada si je pronašao bila je predivna i zaljubio si se. Moje ruke su je učinile predivnom, moje srce ju je ispunilo ljubavlju i nježnošću, moja mudrost je oblikovala njezinu osjećajnost, inteligenciju i sve divne kvalitete koje si pronašao u njoj.

Ali ne smiješ se samo radovati njenom šarmu. Moraš odgovarati njenim potrebama i željama.
Potrebne su joj mnoge stvari: dom, odjeća, mirnoća, radost, ljubav, nježnost, užitak, zabava, društvo, razgovor, prijatelji i obitelj te mnoge druge stvari...

No također moraš razumjeti da ću joj trebati ja i sve što je potrebno da me pronađe: unutarnji mir, čistoća duha, molitva, oproštenje, nada i vjera u mene i moj život.
Voljet ćemo je zajedno. Uvijek sam je volio. Ti si je zavolio prije nekoliko godina kada si je upoznao. Ja sam u tvom srcu stvorio ljubav prema njoj.

To je bio najbolji način da ti kažem: „Povjeravam ti je“, tako da možeš uživati u njenoj ljepoti i njenim vrlinama. Kad si joj rekao „Bit ću ti vjeran, voljet ću te i poštovati sve dane života svoga“, kao da si mi poručio da ćeš je rado imati u svom životu i brinuti o njoj.

Od tog trenutka je volimo zajedno. Povrh toga, naučit ću te da je voliš kao što je ja, Bog, volim te ću ti tako otkriti posebnu vrstu ljubavi koja će preobraziti tvoju ograničenu ljubav i učiniti je sposobnom da proizvede Božja djela u ženi koju voliš.

To je moj vjenčani dar vama – sakrament ženidbe.

Nikada te neću ostaviti samog u toj zajednici. Uvijek ću biti uz tebe i učiniti te instrumentom moje ljubavi i nježnosti. Uvijek ću je voljeti kroz tvoje ljubavne geste.

napisao fra Giordano Muraro u svojoj knjizi Prometto di esserti fedele sempre („Obećavam da ću ti uvijek biti vjeran“) u izdanju Edizioni Effata.

medjugorje-info.com/Aleteia/Foto:pinterest