Sadržaj s oznakom: Pismo

Objavljeno u Duhovni kutak | 28.10.2022.

Dirljivo pismo jednog Oca

Sve ovo vrijedi za svakog čovjeka, ako ne vjerujete, uzmite Bibliju u ruke i provjerite, redak po redak.

Poštovani, povodom novonastale situacije, tokom provođenja i realizacije novog Federalnog zakona o dječjem dodatku u HNK/Ž, mi, roditelji djece sa invaliditetom naše županije želimo da vam se obratimo. 

Objavljeno u Meditacije | 23.9.2022.

Pismo oca Pia iz Pietrelcine

Pismo oca Pia iz Pietrelcine od 21. kolovoza 1918., koje je uputio ocu Benedettu, svom duhovnom ravnatelju (Epist., I., 1065.), u koje opisuje 5. kolovoza 1918. kada je zadobio stigme na svom tijelu.

Više od 80 godina nakon što je ovaj mali dječak pisao Isusu, njegovo je pismo ponovno otkriveno i dirnulo je mnoga srca, piše Aleteia.

Ovakvo pismo moglo bi poslužiti svim roditeljima, ali i djeci na svijetu.

Ova žena koja je pokraj tebe u vjenčanici, prepuna emocija, ona je moja. Ja sam je stvorio.

Objavljeno u Poučne priče | 18.5.2022.

Dopis od Boga

Ja sam Bog. Danas ću biti rješenje svih tvojih problema. Molim te, zapamti da ja ne trebam tvoju pomoć. Ako te život dovede i situaciju koju ne možeš podnijeti, ne pokušavaj je riješiti na silu.

"Ako se ne budem željela kupati, ne ismijavaj me i ne vrijeđaj. Sjeti se kako sam te morala loviti i izmišljati milijun razloga kako bi ti ušao u kadu... Kad opaziš moje nepoznavanje nove tehnologije, daj mi vremena i nemoj me gledati s podsmijehom na licu..." 

O blagdanu svete Katarine Sijenske, naučiteljice Crkve i dominikanske trećoredice (1347. - 1380.), donosimo vam Katarinino pismo majci, gospođi Lapi.

Ovo pismo je mladenka na vjenčanju čitala svom odabraniku:

„Tata mi je napisao pismo. Danas kad smo se čuli, pitao me je li možda već stiglo…“

Majka je napisala otvoreno pismo kćeri, objašnjavajući joj zašto joj nikad neće moći posvetiti toliko pažnje i vremena kao njenom starijem bratu. Mama Katie Rose Buckley ima sina starog dvije godine.

Objavljeno u Meditacije | 23.3.2022.

Pismo majci

Pismo majci

Objavljeno u Duhovni kutak | 16.3.2022.

Pismo za Tebe!

Gledajući u dijete iscrpljeno, golo, izmučeno od pretraga, razmišljam...

Hvala tebi, ženo-majko, koja si krilo ljudskog bića u radosti i muci toga jedinstvenog iskustva, po kojemu si Božji osmjeh djetetu koje dolazi na svijet, vodilja njegovih prvih koraka, podrška njegovu rastu, uporišna točka na životnom putu.

Objavljeno u Poučne priče | 13.1.2022.

Roditeljsko pismo

Dragi sine / kćeri...

Stranica 1 od 4