Kod mene ćeš naći mir, odmor i ozdravljenje

Isus nam danas piše pismo. On ti daje sasvim osobnu riječ. Isus kaže: Dođi jednom k meni, ti koji se mučiš i stenješ pod teretom života, ja ću duši tvojoj pribaviti mir.

Moj jaram je sladak i moj teret je lagan. Dođi k meni kad ti je teško i odloži svoj teret kod mene. Sasvim sigurno ne ću te opteretiti novim teškoćama. Ne teretim te zapovijedima i zabranama. Smiješ se slobodno razvijati. Smiješ otkriti svoje talente i sposobnosti. Ne ću kazniti tvoje slabosti, nego unaprjeđujem tvoju jakost, tvoju jedinstvenost. Vidim što ti možeš i ne kritiziram tvoje nedostatke. Ne pravim na tebe pritisak. Imaš vremena učiti, rasti i sazrijevati. Ne stavljam ti vremensko ograničenje i ne stavljam ti zahtjev za učinkom.

Ni ti nemoj sebe stavljati pod pritisak. Ne uspoređuje se s drugima, jer možeš lako postati ohol ili ojađen. Uvijek će biti među ljudima onih koji su u očima svijeta značajniji ili slabiji od tebe. Ja tebe neizmjerno ljubim. Uči da sebe prihvatiš i ljubiš kakav si sada.

Kod mene se možeš osjećati opušteno i neopterećeno. Kod mene smiješ biti kakav jesi. Kod mene može odložiti sve svoje maske. Budi takav kakav jesi. Ne obmanjuj se krivim osjećajima. Pusti svojim osjećajima slobodni tijek. Smij se, plači, pleši, poskakuj, budi radostan i raduj se poput djeteta.

Osjećaj se laganim poput pera. Odmori se, odmakni se od svega što vučeš za sobom. Osjećaj u svom srcu i slušaj što ti govorim. Pusti se u moje ruke, u moj mir, moju radost, moju ljubav, moju dobrotu i u moje veliko milosrđe. Predaj mi svoje strahove i brige, baci ih na mene. Ja sam tvoj Bog osloboditelj, koji ljubi tvoj život. Ja sam Bog koji te oslobađa od svega što te potlačuje i ne da ti živjeti. Ja te ponovno podižem.

Kod mene ćeš naći mir, odmor i ozdravljenje. Oslobodi se od svoga nemira i tvoje unutarnje užurbanosti. Izjednači svoj dah i otkucaje srca s Božjim ritmom. Osjećaj se jednostavno slobodno kao ptica. Ako sve odložiš što opterećuje tvoje srce i tvoju dušu, ti ćeš se prepoznati kakav jesi i uvijek si već bio. Tada ćeš ponovno biti onaj koji prepoznaje svoje određenje i tvoj pravi životni zadatak i moći ćeš ga slijediti. Tada ćeš prepoznati tvoj pravi bitak.

Još jednu misao, kaže Isus, imam za tebe: Ti ne moraš biti filozof niti veliki učenjak da bi Boga upoznao. Samo se srcem osjeća Bog, a ne razumom. Srce je veoma osjetljivi organ za poznavanje, a ne razum. Budi kao dijete koje se u svemu oslanja na pomoć svojih roditelja. Samo ponizne, na Boga oslonjene Bog obdaruje. Marija je bila i ostala ponizna službenica Božja obdarena svim milostima. Ponizne Bog uzvisuje, a ohole kojima Bog ne treba, Bog otpušta prazne. I Isus se kao čovjek ponizio i bio sluga svima te je stoga bio uzvišen s desne strane Božje. Ne boj se biti pred Bogom biti dijete. Jer to zapravo i jesmo i samo tako bivamo obdarivani Duhom Božjim. Zato postani ponovno kao dijete. Dopusti da dijete u tebi živi. Tada posjeduješ sposobnost sa srcem gledati, osjećati i razumjeti što razum s tisuću mudrih riječi ne može nikada pokazati. Zato dođite k meni svi i samo tada ćete naći mir za vašu dušu.

Označeno u