Carla Konta: Prednosti homeschoolinga za djecu s teškoćama

U emisiji PUT SRCA urednice Paule Tomić, ove srijede 26. siječnja gostovala je Carla Konta iz Rijeke, profesorica povijesti u talijanskoj srednjoj školi u Rijeci, majka petero djece i jedna od pokretačica Inicijative roditelja za obrazovanje kod kuće: HOMESCHOOLING HRVATSKA.

U emisiji možete ćuti kako je gospođa Carla preko istraživanja alternativnih metoda učenja koje omogućuju osobniji i individualniji pristup učeniku otkrila prednosti školovanja djece kod kuće (homeschooling), koje su prednosti istog, zbog čega je ono pogodno za edukaciju djece s teškoćama, kako su došli do osnivanja Inicijative roditelja za obrazovanje kod kuće: HOMESCHOOLING HRVATSKA, i borbe oko njegova pravnog reguliranja koje u Hrvatskoj kao ni u BiH još uvijek nije regulirano.

Zatim je tu i Carlino svjedočanstvo o njezinom pronalasku žive vjere i iskustva živoga Boga, a na kraju emisije poslušajte i kako se Carlina obitelj nosi sa problemom blagog oblika disleksije (teškoće u čitanju) koju ima jedna od njezinih kćeri.

Emisija završava porukom roditeljima da ostanu dosljedni sebi, nauče osluškivati glas Duha Svetoga koji će im najbolje reći što je ono najvažnije i najpotrebnije za odgoj njihova djeteta.

Označeno u