Časna sestra prorekla Mladifest mjesec dana prije prvog ukazanja Gospe u Međugorju

Časna sestra Briege Mckenna, 1981 godine, samo mjesec dana prije ukazanja Gospe u Međugorju imala je proročko viđenje o Mladifestu.

Sestra Briege je porijeklom iz Irske a Bog ju je obdario mnogim darovima te putuje po svijetu moleći i pomažući posvećenim osobama i laicima u svom poslanju. U red Sestara bosonogih klarisa ušla je u dobi od 15. ali je ubrzo oboljela od reumatoidnog artritisa zbog čega je prebačena na Floridu u nadi da  će joj tamošnja klima olakšati patnje. U dobi od dvadeset četiri, ona je čudesno ozdravila i nedugo nakon toga primila je u molitvi dar ozdravljenja. Godine 1974., ponovno tijekom molitve, dobila je duboki duhovni uvid u poziv na svećeništvo. Od tada, biskupi i svećenici u mnogim dijelovima svijeta je pozivaju da im drži govore i pomaže u duhovnim vježbama i seminarima. Dobitnica je mnogih nagrada, a 2009. dobila je veliko priznanje, nagradu za najbolje katoličko vodstvo pod pokroviteljstvom Catholic Leadership Institut.

S. Briege povezana je s Međugorjem počevši od prvih dana ukazanja, čak i prije nego što su ukazanja započela. U svibnju 1981., samo mjesec dana prije početka ukazanja u Međugorju, sestra Briege bila je u Rimu sudjelujući na svjetskom okupljanju članova katoličke karizmatske Obnove koje je papa Ivan Pavao II. pozvao na blagdan Duhova. Sestra Briege je prenijela priču da se tijekom tih dana molitve susrela s grupom svećenika iz Jugoslavije iz mostarske biskupije. Jedan od svećenika zatražio je od sestre Briege da se s njim zajedno moli za crkvu i mlade u njegovoj župi koji su podlegli propagandi komunista i izgubili vjeru u Boga.

Sestra Briege potanko ovaj događaj opisuje u svojoj knjizi i bestseleru - 'Čuda se događaju ', u kojoj jedan cijeli odjeljak posebno biva posvećen viziji koja se dogodila tijekom te molitve. U viđenju govori o bijeloj crkvi s dva tornja blizanca (crkva svetog Jakova u Međugorju), iako je nikad prije nije vidjela i pripovijeda o izvoru žive vode kako istječe iz oltara s nekoliko mladih kako dolaze i zahvaćaju tu vodu dlanovima ruku i utažuju svoju žeđ. Potom ih je vidjela kako se vraćaju svojim kućama i pozivaju svoje prijatelje da i sami pođu u Međugorje i piju iz tog čudesnog izvora. Broj mladih se umnožio na tisuće i č.s. Briege ih je vidjela kako željno piju iz tog živog izvora i bivaju preobraženi. Dalje, opisuje u knjizi, nakon vizije po završetka molitve za ozdravljenje crkve sa svećenikom mostarske biskupije prišao im je otac Emile Tardiff, misionar i poznati kanadski karizmatik te prorokavao "Znate, oče, Gospa će posjetiti vašu crkvu".

Manje od mjesec dana kasnije, počela su ukazanja u Međugorju. 25. lipnja 1981. godine Gospa će se ukazati u malom hercegovačkom selu, izabirući šestero djece za svoje svjedoke.

Međugorje je tih prvih godina Gospinih ukazanja povezalo i okupilo mnoge posvećene osobe koje su dolazile sa svih krajeva svijeta. Tako je otac Tardiff je 1983. godine prvi put došao u Međugorje ali su ga komunističke vlasti nakon samo tri dana boravka strpali u zatvor u Čitluku jer se tadašnja milicija ustrašila povećanog priliva vjernika koji je uslijedio nakon nekoliko tjelesnih izlječenja koja su se dogodila na misama tijekom molitve nad bolesnima koje je predvodio otac Tardif. 

Otac Tardiff je neumorno evangelizirao i molio za bolesne a i sam je doživio čudesno ozdravljenje od smrtonosne tuberkoloze nakon što se grupa laika pomolila za njega. Preminuo je u 71. godini života 1999. godine od srčanog udara u argentinskoj Cordobi a o njegovoj službi za čovjeka dovoljno govori to što je započet proces kauze za njegovu beatifikaciju.

Sestra Briege i dalje obavlja svoju misiju služeći tisućama svećenika u svim dijelovima svijeta a kad govori o Međugorju čini to s velikom pažnjom i ljubavlju prema Gospi znajući koliko svećenika i novih poziva se ovdje rađa.

U knjizi 'Čuda se događaju' otvoreno piše i kako je moleći krunicu jednog jutra u Irskoj čula glas Blažene Djevice Marije koja joj je rekla: 'Moraš otići u Međugorje, ja ću ti dati poruku za moje svećenike’. Ona je dobila odobrenje svojih nadređenih i otišla u Međugorje na blagdan Tijelova. U knjizi piše da je je u Međugorju bila svjedokom izvanrednog osjećaja Marijine prisutnosti i Marijine čistoće u mladim ljudima, posebno u onima koji pripadaju molitvenim skupinama posvećenim Gospi.

Viđenje ove časne sestre danas se snažno potvrđuje! Mladifest je čudesno isplaniran. Danas se ljeti na festivalu mladih okuplja na desetke tisuća mladih iz cijelog svijeta koji dalje raznose po cijelom svijetu vjernički žar, ushit i milost koju neumorno svjedoče. Gospa je imala svoj plan za mlade! Međugorje je za njih postalo izvanredno mjesto nutarnjeg ozdravljenja i obraćenja.

medjugorje-info.com

Označeno u