Čudesno ozdravljenje po zagovoru Faustine Kowalske – svetice Božjeg milosrđa

Ovo čudo dogodilo se prije nekoliko godina u Italiji. Radi se o čovjeku koji se zove Luciano. Bio je paraliziran.

Boravio je u bolnici i trpio jake bolove. Ležao je u sobi s još jednim paraliziranim bolesnikom. Obojici su se noću bolovi pojačavali i nisu mogli spavati.  Kako su vrata njihove bolesničke sobe bila odškrinuta, mogli su vidjeti hodnik. Odjednom su primijetili da se hodnikom miče neka svjetlost i odmah su zaključili da kroz hodnik netko prolazi s upaljenom svjetiljkom.

Luciano je prvi zapazio kako im jedna redovnica u crnom ulazi u sobu – samo ju je on vidio. Zaustavila se ispred njega držeći u ruci malu lampicu. U drugoj ruci na njenom dlanu bilo je nešto slično velikoj kući od crvene cigle.

Redovnica je upitala Luciana: 'Želiš li ozdraviti?', na što joj je on odgovorio: 'Želim!' Tada mu je pokazala kuću od crvene cigle i rekla: 'Onda moraš poći u moju kuću od crvene cigle, tamo sam dvadeset i četiri sata, dan i noć.' Luciano je odgovorio: 'Otići ću u tvoju kuću, molim te da ozdravim.' I tad je redovnica, a bila je to sveta Faustina, utisnula svoja dva prsta u njegov prsni koš, pored srca i on je osjetio kako mu tijelom prolazi toplina kakvu nikad nije osjetio. Tijelom mu je nešto strujalo, a redovnice je nestalo.

Čuo se samo glas bolesnika pored njega, koji ga je uporno dozivao za sve vrijeme 'ukazanja'… Luciano mu je rekao: 'Kako misliš da sam te čuo, vidio si da sam pričao s tajanstvenom redovnicom!' >Drugi mu je bolesnik na to odgovorio: 'Ja nisam vidio redovnicu, vidio sam samo bijelu i jaku svjetlost.' Liječnici poznate klinike u Italiji bili su u šoku, jer je Luciano utrčao k njima hodajući i govoreći: 'Ja bih išao doma, nije više potrebno da budem ovdje.' Neke od medicinskih sestara su se čak i uplašile…To je bilo čudo!

Tako su i napisali. ČUDO!  Luciano je uočio da je ispod vela redovnici  virio pramen crvene kose, a sveta je Faustina imala crvenu kosu i pjege po licu. Saznao je od svoga prijatelja vjernika da je to bila sveta Faustina i da je kuća od crvene cigle Svetište Božjeg milosrđa i mjesto gdje se nalazi njezin grob.

Luciano je posjetio sestre Naše Gospe od Milosrđa, koje su imale priliku vidjeti i čudesni otisak Faustinina dva prsta, kojima ga je dotakla dok ga je ozdravljala.

Izvor: stellamaris-naklada - prepričala s. Gaudia iz kongregacije kojoj je pripadala sveta Faustina