Sadržaj s oznakom: Čudo

Dok je sunce „plesalo“ pastirići su ponovno ugledali Gospu sa svetim Josipom i Dijete Isusa s ručicama podignutim na blagoslov.

Ovo je zaista zapanjujuće čudo, koje se dogodilo časnim sestrama, godine 1876. u mjestu Santa Fe-u, u Novom Meksiku (SAD), gdje je mala zajednica časnih sestara od Loretta gradila crkvu.

Ispričat ću vam još samo jedno čudo iz našega života.

U malom gradiću Lancianu nalazi se svetište u kojem je relikvija Presvetog Tijela i Krvi Kristove.

Pogled prema dolje u rotondu u Bazilici svetoga Groba u Jeruzalemu.

Otac Norbert ispričao je jednu priču od koje je i on sam, sa svojom velikom vjerom, ostao zbunjen i zaključuje da ga bilo tko može smatrati luđakom ili ushićenim da ne postoje 32 učenika jednog mađarskog razreda koji svjedoče istinu događaja.

Objavljeno u Svjedočanstva | 26.3.2022.

Čudo u Blanotu

Selo Blanot smješteno je u dugačkoj, uskoj nizini okruženoj slikovitim planinama. Iako je zbog svoje lokacije ovo selo bilo ugla­vnom nepoznato, Bogu je bilo drago.

Objavljeno u Duhovni kutak | 23.3.2022.

Prvo čudo Isusove krvi

Donosimo vam viđenja bl. Katarine Anne Emmerick, Marije Agredske i Marije Valtorte koje izvanrednim mističnim darovima ulaze duboko u otajstvo Isusovog života te su time u jedinstvenom razmatranju opisale Isusovu muku i događaje u neposrednoj okolini koji su se zbivali u to vrijeme. U jednom od tih viđenja dotakle su se i čudesnog izlječenja časnika Longina, rimskog vojnika koji je probio kopljem Kristov bok na križu.

Objavljeno u Duhovni kutak | 22.3.2022.

Čuda nevjere

Očekivanje nekog magičnog izlječenja i oslobađanja od tereta života, neprihvaćanje života onakvim kakav jest te povjerenje samo u senzaciju moderna su čuda nevjere

Zovem se Denise i dolazim iz Cape Coda u Massachusettsu. U Međugorje sam počela dolaziti od 1985., kad sam o ovome mjestu čula na očevom sprovodu.

Gospa se molila za srce malene Mihaele i poručila joj da se moli Kraljici mira!

Euharistijsko čudo u Buenos Airesu dogodilo se 1996. godine kada je Jorge Mario Bergoglio bio pomoćni biskup kardinalu Quarracinu. Kada je sadašnji papa Franjo postao nadbiskupom Buenos Airesa, zapovjedio je da se to fotografira i ispita.

Gospa Lurdska je uvijek blizu bolesnih tako da je ovaj događaj uistinu znakovit, onima koji poznaju snagu molitve!

U najkraćim crtama – Prvi svjetski rat, ili Veliki rat od 1914. do 1918. godine bio je dotad najveći sukob u povijesti čovječanstva. Bio je to globalni oružani sukob između dva saveza država (Antantai Središnje sile) koji se odvijao na više kontinenata od 28. srpnja 1914. do 11. studenoga 1918. godine.

Gledam kroz prozor i primjećujem Božje čudo.

Stranica 1 od 8