Sadržaj s oznakom: Čudo

Objavljeno u Duhovni kutak | 16.11.2021.

Ja znam dogodilo se "čudo"

Ja znam dogodilo se "čudo" jer"čuda se ne događaju u suprotnosti s prirodom, nego samo s onim što im podrazumijevamo pod prirodom.

ANGELA BARONNI iz Kanade susrela se s Ivanom Pavlom II 2002. godine. Bolovala je od karcinoma koštane srži. Papa je molio nad njom, položio ruku na njezinu glavu i učinio znak križa. Ustala je iz kolica, a njen liječnik potvrdio je kako je potpuno zdrava.

Moja kćer Nicole nosila je blizanke, no došlo je do velikih komplikacija.

U zadnje vrijeme dogodila su se mnoga čudesna ozdravljenja po zagovoru ovog Božjeg ugodnika, no ozdravljenje ove žene uzeto je kao posebno čudo koje je utjecalo na beatifikaciju Ivana Pavla II. i njegovo proglašenje svetim 27. travnja 2014. na Trgu sv. Petra u Rimu.

Osim vidljivih stigmi, postoje i one nevidljive ili duhovne dok su od svete Terezije Avilske (Avila, Španjolska, 28. ožujka 1515. - Alba de Tormes, 14. listopada 1582.), mističarke, književnice  i reformatorice redovničke zajednice karmelićanki bile neuobičajene.

O nastanku župe koju je na samu novu godinu 1941. godine ustanovio zagrebački nadbiskup dr. Alojzije Stepinac.

Ovo čudo dogodilo se prije nekoliko godina u Italiji. Radi se o čovjeku koji se zove Luciano. Bio je paraliziran.

Čudo iscjeljenja Uga Feste posredstvom slike koja se štuje u crkvi u Šurmancima samo nekoliko kilometara udaljenoj od Međugorja bilo je jedan od dokaza pri beatifikaciji sestre Faustine Kowalske i priznanju pobožnosti prema Milosrdnom Isusu, te proglašenju blagdana Milosrđa u prvu nedjelju poslije Uskrsa. Ova se slika(ikona) nalazi iznad oltara koja je upravo zbog toga posvećena Milosrdnom Isusu.

Objavljeno u Poučne priče | 20.9.2021.

Čudo kod ispovijedi

Isus oprašta raskajanom grješniku - U Španjolskoj se nalazi crkva u kojoj se na poseban način časti jedan veliki križ. Desna ruka Isusova na tom križu je otrgnuta od čavla i spuštena. Zašto? Predaja kaže ovo:

Branio je kršćanstvo protiv arijanske hereze pa je zbog toga progonjen i ubijen 19.9. za vrijeme cara Dioklecijana (305.god)

Moj je otac bio ateist. Bilo je to prirodno jer su i njegov otac i djed bili ateisti. Mamu su odgojili roditelji koji su bili kršćani, ali dvije su njezine tete bili spiritistički mediji.

Kada je dr. Fernando Casanova, portorikanski evangelički pastor s pentekostalnom životnom pozadinom, prešao na katoličanstvo u travnju 2008., o tomu se u njegovoj sredini naširoko govorilo.

Nitko ne može točno utvrditi koliko se dogodilo čuda i čudesnih ozdravljenja otkako se u međugorskoj župi Gospa ukazala djeci.

Želimo vam ispričati priču djevojčice Federike kojoj je predviđena nemoguća budućnost zbog teške genetske malformacije otkrivene još dok je bila u maminom trbuhu.

Egzorcist iz Sicilije prisjetio se Marije koju je Sotona mučio pet godina

Objavljeno u Poučne priče | 25.8.2021.

Čudo umnoženih hostija

U oratoriju Valdocco slavio se neki veliki blagdan.

Stranica 1 od 8