Malo poznata priča o relikviji krvave košulje svetog Ivana Pavla II. i njezinim čudima

To je "preživjela relikvija s najizravnijim kontaktom sa svetim Ivanom Pavlom II."

Sveti Ivan Pavao II., preminuo je 2. travnja 2005. godine.

Međutim, pokojni papa preživio je dva pokušaja atentata, od kojih je jedan vjernicima dao relikviju košulje koju Crkva danas čuva i štuje.

Kćeri milosrđa svetog Vinka Paulskog čuvaju ovu važnu relikviju u Rimu. Na košulji su mrlje krvi od pokušaja atentata 13. svibnja 1981.

Časte je beskućnici, samohrane majke i imigranti koji traže pomoć kod časnih sestara, no kuća je i hodočasničko mjesto za čuvanje košulje svetog Ivana Pavla II.

"Još uvijek možete vidjeti papine mrlje od krvi na relikviji i možete razaznati tri različite rupe", rekla je sestra Maria Rosario iz Kćeri milosrđa svetog Vinka Paulskog za Rome Reports, prenosi ChurchPop.

“To su rupe od metaka. Ne zato što su bila tri metka, nego zato što je majica bila presavijena preko sebe, zbog toga kako je stajao.”

Sestra Maria također je objasnila kako je relikvija došla do njih: preko medicinske sestre Anne Stanghellini, koja je potkošulju godinama čuvala u svom ormaru.

“U operacijskoj dvorani su mu izrezali košulju na dva dijela i bacili je na pod jer su morali operirati papu”, objasnila je sestra Rosario. “Kada su završili, shvatila je da je majica još uvijek tu i da će vjerojatno završiti u smeću. Pa ju je odlučila pokupiti.”

Stanghellini se osjećala bliskom s Kćerima milosrđa te je donirala košulju njihovoj zajednici. Prikaz relikvije privlači brojne posjetitelje radi štovanja.

Sestre kažu da mnoge dijele priče o čudesnom zagovoru svetog Ivana Pavla II.

Čudo nakon štovanja relikvije košulje

Sestra Rosario rekla je da je jedna žena htjela dijete, ali nije mogla zatrudnjeti. Kad je naposljetku ostala trudna, liječnici su rekli da su "ona i njezino dijete bili u velikoj opasnosti".

„Gotovo svaki dan dolazila je ovdje moliti. Na kraju je ostala trudna, ali su joj liječnici rekli da su ona i njezino dijete u velikoj opasnosti.

“Ona i njezin suprug molili su svetog Ivana Pavla II. za čudo. Na kraju je dijete rođeno i dobrog je zdravlja. Kao i ona. Nazvali su ga Ivan Pavao.”

Sveti Ivane Pavle II., moli za nas!