Čudo po zagovoru Ivana Pavla II. koje je utjecalo na njegovo proglašenje svetim

U zadnje vrijeme dogodila su se mnoga čudesna ozdravljenja po zagovoru ovog Božjeg ugodnika, no ozdravljenje ove žene uzeto je kao posebno čudo koje je utjecalo na beatifikaciju Ivana Pavla II. i njegovo proglašenje svetim 27. travnja 2014. na Trgu sv. Petra u Rimu.

Mora Díaz bolovala je od aneurizme na mozgu. Patila je od čestih glavobolja te joj je prijetila velika opasnost od izljeva krvi u mozgu zbog prsnuća proširene stijenke krvne žile na bazi mozga.

Nakon nekoliko pretraga u bolnici, liječnici se nisu usudili operirati je zbog velikog rizika. Dali su joj eventualno mjesec dana života. Zbog toga je kod kuće u krevetu neprestano plakala. Bojala se umrijeti i ostaviti svojih petero djece. Već se bila oprostila od svoje obitelji, no 1. svibnja 2011. godine po zagovoru pape Ivana Pavla II. čudesno je ozdravila. Toga dana u Rimu bilo je njegovo proglašenje blaženim. Zamolila je za pomoć Ivana Pavla II., zaspala je i u snu čula papin glas: "Ustani! Ne boj se!".

Ove iste riječi čula je od istoga pape 1983. godine kada je pohodio Latinsku Ameriku i Costa Ricu, gdje je ona također zajedno s ostalim hodočasnicima bila na misi na nacionalnom stadionu.

Dr. Alejandro Vargas bio je jako iznenađen i uzbuđen kada je otkrio da je aneurizma kod More čudesno nestala. Rekao je da mu se ovako nešto u životu još nije dogodilo.