EGZORCIST POSLAO VAŽNO UPOZORENJE: ‘Postoji demon koji napada samo obitelj!’

Postoji demon koji je specijalist za napadanje obitelji, kaže egzorcist Cesar Truqui, svećenik koji je 2015. sudjelovao na seminaru o egzorcizmu koji je održan u Rimu.

Fr.Truqui upozorio je da sve što šteti obitelji, uključujući razvod, veseli đavla. Govoreći za the Italian Weekly, 2015., rekao  je da se o  demonu koji napada obitelj također govori u  Starom Zavjetu, u Knjizi o Tobiji. Taj đavao se zove „Asmodej“ (Tob 3, 17). Ovaj demon je poznat po tome što je ubio sedam Sarinih muževa,  a okovao ga je  i otjerao u pustinju arkanđeo Rafael.

Isto tako – prisutan je u mnogim egzorcizmima, kaže fr.Trugui. Svećenik je podsjetio na  svoj  susret s demonom tijekom jednog  egzorcizma…  „Bilo je tijekom egzorcizma koje su vodili  fr.Gabriele Amorth i Father Francisco Bamonte, kojima  sam asistirao“. Pokojni fr.Amorth bio je čuveni  egzorcist u Rimu, i izveo je oko 70.000 egzorcizama tijekom 29 godina.

Izvođenje egzorcizma kadkada zahtijeva višekratne obrede i svaki put kad se izvodi računa se kao poseban slučaj.  „Sjećam se mladog para, veoma skladnog,  koji se želio vjenčati, a ipak, žena se morala podvrći egzorcizmu da bi se posve oslobodila!“, rekao je Fr.Truqui. Tijekom egzorcizma „demon je bio bijesan i uplašio  je FR.Amorth-a. Da bi spriječio ženidbu – zaprijetio je  da će ubiti mladu djevojku. Očito, bila  je to prijetnja Oca Laži, koja se u stvari nije dogodila“.

Zauzvrat, dodao je svećenik, đavao traži načine kako nauditi obitelji, i napada je  kroz životne stilove i ideologije, ali,  također i preko individualnog razmišljanja o razvodu. Bračni parovi, ili jedno od supružnika misli: “Ako više ne volim svoga muža (svoju ženu), bolje je da se razvedemo!“, ali pri tom zaboravljaju kakve posljedice ima razvod na djecu i društvo u cjelini rekao je, i dodao: „Ovaj mentalitet koji radi  protiv obitelji veoma se sviđa đavlu. On zna da se s čovjekom, koji je sam, nesiguran i  isključen iz obiteljsih  veza lakše može manipulirati.“  

„Čak i danas, a ja sam preko 50 godina star,  mislim da se moja majka i otac vole zauvijek , i tu nalazim utjehu i hrabrost. Naprotiv, djeca razvedenih roditelja su krhkija, nestalnija i kolebljivija,“, rekao je fr.Truqui. Papa Franjo je 2014.godine, kad se obraćao članovima karizmatske obnove, istaknuo da đavao traži načine kako da razori obitelji, jer  tamo gdje Isus raste, raste i međusobna  ljubav  između supružnika, te između supružnika i njihove djece i između djece.“

„Isus raste u međusobnoj  ljubavi supružnika. On raste u životima djece. I zato neprijatelj tako žestoko napada obitelj. Đavao ne voli obitelj. On traži način na koji će ju razoriti, on želi eliminirati ljubav iz svake obitelji.“ upozorio je Papa sudionike koji su se okupili na Olimpijskom stadionu u Rimu u impozantnom broju – bilo je 52.000 sudionika različitih karizmatskih pokreta.

Tom prigodom papa Franjo je podsjetio da su „obitelji kućne crkve. Supružnici su grješnici, poput svakoga od nas, ali oni žele napredovati u vjeri, u svojoj plodnosti, u  svojoj djeci i vjeri svoje djece“. I zato je molio Božji blagoslov za svaku obitelj „da ju učini snažnom u ovoj krizi u kojoj je đavao svakako želi razoriti.“