Fra Damir Pavić: Gospa se ne obraća nekom drugom, nego tebi...

Novinarka Marija Dugandžić je u novoj emisiji Zrcalo na Radiopostaji MIR Međugorje nastavila razgovor s fra Damirom Pavićem kao što je i obećala.

Naime, fra Damirovo svećeničko zvanje je plod Međugorja. U prošloj emisiji su razgovarali o toj temi, a ovaj put su razgovarali o odjecima Međugorja u svijetu, o 34 godine Milosti. Fra Damir kaže kako su tolike godine milosti iza nas ali postoje mnogi koji se ne žele odlučiti za Boga, za Božje, da se mnogi ne želimo predati Isusu. Zašto? Fra Damir odgovara kako postoji strah da čovjek mora promijeniti svoj život. 34.godine je puno, ističe da se boji da nam Međugorje ne postane navika, da se na milosti ne naviknemo, ali da zapravo trebamo shvatiti kako se Gospa tebi i meni obraća, a ne nekome drugom. Fra Damir je kazao i kako mnogi ljudi ne slušaju glas s neba, oglušuju se na Gospin poziv, a trebamo se prisjetiti kako je Gospa kad se prvi put ukazala u Međugorju prije rata pozivala na mir. Nismo slušali njen glas i točno 10 godina kasnije, na taj isti dan počeo je rat u Hrvatskoj.

Fra Damir kaže kako ga mnogi pitaju zašto se Gospa toliko dugo ukazuje i je li to potrebno, a on se pita što su 34 godine za vječnost i kad nas već Gospa toliko godina poziva znak je da je stanje alarmantno, da više nema odgađanja obraćenja. Dalje kaže, kako danas ni čudesa ni znakovi nisu dovoljni da se srce koje je otvrdnulo vrati onomu što je Božje.

Urednica emisije i ovaj fratar su raspravljali o mladima, zašto mladi tako rado dolaze u Međugorje. Sugovornik kaže kako on često dolazi sam ali i dovodi mlade u Međugorje, te kako mu je klanjanje, poslije sv.mise najdraža molitva. Kaže kako su mladi danas bombardirani silnim sredstvima kao da im đavao želi oduzeti tišinu, a tišina je ta koja nas poziva na susret s Bogom i u tišini se javljaju i duhovna zvanja, a on mladima često kaže da ako ne žele slušati svećenika neka onda slušaju Isusa, a on govori u tišini.

Fra Damir je govorio i o župljanima Međugorja, da imaju veliku milost ali i veliku odgovornost, da moraju biti budni jer da ne bi sve ono što je Međugorje donijelo, potamnilo poruku Međugorja i da ih ništa ne smije odvući od Gospinih poruka.

U Zrcalu se govorilo i o Gospinoj školi ljubavi, o tome što pročišćava čovjekovu dušu, te kako je čovjek najveći kad kleči pred Bogom, o klarisama u Brestovsom te je na kraju gost uputio i poruku slušateljima.

Cijelu ovu emisiju možete poslušati