BUDIMO JAKI U GOSPODINU

Gospina poruka za listopad 2008. zatekla me je u Italiji, u blizini Barija, gdje se okupilo veliko mnoštvo vjernika na cjelodnevnoj molitvi. Bila je koncept mog naviještanja i tijeka dnevnog programa koji je započeo u osam sati ujutro, a završio u devet sati uvečer.

Ova poruka snažan je Gospin zov u teškom vremenu Crkve. Tako sličan onom u srednjem vijeku, kad je tonulo dostojanstvo čovjeka. Kad se narod dijelio na tri društvena sloja. Gospodin nije bio oduševljen plemstvom, niti bilo kojim staležom. On rasvjetljuje bogataša da pokaže jedan novi put i jednu novu sliku čovjeka i njegova dostojanstva. “Franjo, moja Crkva se ruši”, reče živi Gospodin s raspela. “Gospodine, što hoćeš da učinim?” “Pomozi mi obnoviti Crkvu.” “Kako?” “Čitaj”, reče mu Gospodin. Franjo uzima u svoje mladenačke ruke Bibliju, otvori je tri puta i nađe odgovor: ostavi sve i odreci se svega, te pođi za Isusom. Isus živ s križa govori, Isus živ iz Biblije govori! Čovjek sluša otvorenog srca i spoznaje da drugoga i uzvišenijeg puta nema. Odgovara na poziv: “Gospodine”, reći će asiški siromah: “otkako te upoznah i zavoljeh, moj novac, trgovine, konji, viteški prestiž, prijatelji i djevojke, sve je to ništa.

Sve je to prah. Ti si moj Bog i sve moje!” I uđe u školu molitve. Raspeti je jedini učitelj i knjiga iz koje uči svu mudrost i crpi svu ljubav za sva stvorenja. Sve ga vodi do Stvoritelja. Najsretniji čovjek koji hoda ovom zemljom je čovjek oslobođen od robovanja stvarima. Na poseban način svi smo pozvani da molimo za Kraljičine nakane. Ona nam još jednom tumači što može Crkva svojim zaufanim i zajedničkim molitvama – zaustaviti sotonski plan. On je taj koji ruši, razjedinjuje, koji sije kukolj u srcima sinova Božjih. On je napasnik koji ne spava.

On je rušitelj čovjeka, Crkve i svakoga Božjeg plana. On uspijeva svaki dan sve više ljude udaljiti od Boga ili ih suprotstaviti Bogu i njegovu planu. On stavlja sebe umjesto Boga na prvo mjesto. Ta se oholost očituje u dekadenciji i eroziji morala, što se najbolje očituje u televizijskim programima kao i u drugim informativnim medijima. Sve želi zlouporabiti. Nemoralan čovjek ima više izgleda i veću podršku nego moralan.

Te lažne veličine i lažni idoli koji se stavljaju i uzdižu na pijedestal poganskih božica i bogova svakodnevno ispiru mozak i zavode i najmanje uvjeravajući ih da je jedini put onaj koji im oni nude. Kako se danas naoružati? Molitvom i postom, reče nam Kraljica mira. To oružje spominje i Gospodin učenicima koji ne mogaše istjerati đavla iz opsjednutog. Kako su pobjeđivali proroci i novozavjetni sveci? Postom i molitvom. Kako je Franjo obnovio Crkvu? Postom i molitvom. Koja je danas snaga naša, o kojoj govori Gospa, da zaustavimo moć Sotoninu?

Post i molitva. Drugog oružja nema. Ako želiš pomoći svom narodu, obitelji i Crkvi, poslušaj Majku. Prihvati to oružje. Prisjetimo se i apostola Pavla, koji na samom početku Crkve piše kršćanima: “Budite jaki u Gospodinu. Obucite se u bojnu opremu koju Bog daje da se mognete oduprijeti đavolskim napadima. Zato obucite bojnu opremu Božju da se mognete oduprijeti u zli dan, sve svladati i ostati pobjednikom.” (Ef, 6,10)

Izvor: virtualmedjugorje.com

Označeno u