Gospa ne donosi magična rješenja životnih poteškoća

Njezine poruke su poput prometnih znakova koji nam pokazuju put; da bismo došli do cilja, da ne bismo lutali ili završili na pogrješnu mjestu, trebamo ih slijediti.

Do odredišta nikada ne ćemo doći ako ostanemo sjediti kod prometnog znaka. Potrebno je ići, hodati, slijediti znak. Ljubav Djevice Marije, isto tako, nikada ne ćemo susresti,upoznati i doživjeti ako ne živimo njezine poruke. Tek kad s ozbiljnošću uzmemo njezine poruke moći ćemo doživjeti promjenu,obraćenje i čuda Božje ljubavi u svome životu, kako nam i Kraljica Mira obećava. Svi koji su po Marijinim ukazanjima iskusili i doživjeli promjenu, obraćenje, ozdravljenje duše i srca znaju tko je Ona koja se ovdje ukazuje. Iz evanđelja znademo kako Isus nije mogaopomoći onima koji su mu prilazili iz znatiželje, sebičnih interesa i puni predrasuda.

Bog je samoga sebe učinio „nemoćnim“ pred zatvorenim srcem. Gospa nam ne donosi neka magična, brza rješenja životnih poteškoća. Ona nam ne „prodaje“ neko jeftino kršćanstvo. Majka svojoj djeci daje najsigurniju i najzdraviju hranu. Ona je prošla ovom zemljom i najbolje pozna je put koji vodi do Isusa, do mira i radosti koje nam samo Isus može darovati. Marija je Majka Božja i Majka naša. Ona je žena koja premasvojoj djeci na najčistiji način osjeća ono što svaka majka osjeća prema svojoj djeci. Sigurno je da Marija misli ozbiljno, ne želi se igrati s našim životima niti nas zabavljati površnim pričama. Nikoga nije prevarila i nikoga nije razočarala.