Sadržaj s oznakom: Život

Ne bojte se, otplovite na duboko i bacite mreže svoje, nema oluja na tom moru života koje Ona ne može smiriti i vaše mreže napuniti kako vjerom tako i blagoslovom da ćete sigurni stići na kopno nošeni svjetlosnim valovima milosrđa.

Biti mlad znači biti otvoren, misliti mladenački, učiti do zadnjeg daha Života, upijati Život i nadasve - ništa ne definirati.

Ništa se ne događa bez razloga, svaki kvar usred naše pustinje, ako ga proklinjemo neće nam postati blagoslov.

Prije više od godine dana, žena i ja smo dobili svoje treće dijete – djevojčicu. Iako svako dijete volim na jedinstven način, ipak moram priznati da je imati kćer nešto drugačije.

U prepunoj novoj crkvi sv. Antuna na Humcu, u četvrtak, 3. ožujka 2022. u 19:30 održana je još jedna od „Tribina na Humcu“. Ovaj put vrlo interesantan, a nadasve duhovan gost, bio je pater Marko Glogović, svećenik, redovnik-pavlin koji je utemeljio udrugu Betlehem koja se zalaže za promicanje dostojanstva ljudskog života i obranu nerođenog djeteta.

Majko Božja Gvadalupska, zaštitnice začetog života, pod svojim si Srcem nosila našega Spasitelja Isusa Krista.

"Prava briga o sebi nisu slane kupke i čokoladni kolači, već pravljenje izbora kojim gradimo život iz kojeg nemamo potrebu redovito bježati." (Brianna Wiest) – bio bi citat kojim možemo najbolje objasniti temu današnje emisije PUT SRCA u kojoj je gošća bila MATEJA GLAVAŠ iz Zagreba.

“Ti živiš. Živjeti – što to za tebe znači? Živjeti duže, živjeti ljepše, živjeti korisnije ili živjeti punim životom. Jedna poslovica kaže. Pravi umjetnici života ne žive duže, ali žive više.

Ovdje  se ne radi o religiji, već o stvarnim životnim lekcijama koje se mogu primijeniti u životu i koje nam vrlo brzo mogu donijeti vidljive rezultate. Isusova je mudrost stvarna, primjenjiva i uzvišena. Njegov je primjer uzorit i nadahnjujuć svima koji teže duhovnim sferama.

Nakon dvije godine od zadnjeg gostovanja, Ante Čaljkušić, voditelj međunarodne molitvene inicijative za prekid pobačaja40 dana za život“ u Hrvatskoj, gostovao je ponovno na otvorenom susretu molitvene grupe „Nanovo rođeni“ u Botincu.

Mnogi od nas, pitat će se u nekom trenutku, ili se već pitaju - kako prepoznati osobu s kojom ću provesti ostatak svoga života?

8 stvari kojih se treba sjetiti kad sve krene nizbrdo

Nemoj kriviti mene u svom zivotu!

MICHAL SZABÓ i njegova žena LUCIA sa svojih šestero djece dolaze iz malog mjesta Hriňová u središnjoj Slovačkoj. Oboje imaju 34 godine, po narodnosti su Slovaci, ali zbog boravka u zajednici Cenacolo naučili su govoriti hrvatski i talijanski jezik.

"Uđimo, poštovani čitatelju, zajednički u mudrost življenja. Htio bih ti govoriti danas o molitvi.

Stranica 1 od 8