Kako izbjeći Sotonu?

Da bi se izbjeglo zamkama sotone i pronašlo pravi put u vjeri, treba samo slijediti našega jedinog Učitelja Isusa Krista.

Da bi ga se moglo slijediti, treba ga najprije upoznati. Upoznavanje ide kroz vjerski odgoj u obitelji i Crkvi, ali ga kroz svoju mladenačku i zrelu dob svatko mora osobno upoznati i prihvatiti. Osobno se upoznavanje Isusa najbolje ostvaruje kroz svetu misu, vjeronauk, sakramente, molitvu, kroz čitanje Svetoga pisma, kroz životne situacije itd. Upoznavajući Isusa, spoznaje se i pravi put u vjeri i pravi put u životu, za život vječni.

S Isusom je najlakše izbjeći sotoninim zamkama, kako se netko lijepo izrazio, sotona bježi kad vidi vjernika gdje kleči. Dakle, sotona čovjeku ne može ništa dok je on s Bogom. Kad pak nema Boga uza se, onda se nalazi na vjetrometini svijeta gdje je sotona odličan lovac i uvijek spreman proždrijeti bilo koga, kako se izražava Sveto pismo. Zato s Isusom i kršćanskom vjerom nikada ne smijemo prekidati ako želimo sebi vremenitu i vječnu sreću.